Evenimentul Zilei > International > Baletul bombardierelor B-52 în apropierea granițelor Rusiei
Baletul bombardierelor B-52 în apropierea granițelor Rusiei

Baletul bombardierelor B-52 în apropierea granițelor Rusiei

NATO și-a multiplicat misiunile de colectare a informațiilor electromagnetice la periferia Rusiei.

Vineri,  Centrul Național de Control al Apărării  din Rusia a raportat că trei bombardiere americane B-52H Stratofortress au fost detectate nu departe de Rusia în timp ce survolau  peste Ucraina.

Astfel, opt avioane de vânătoare (4 Su-27 și 4 Su-30) din districtul militar sudic au decolat pentru a „intercepta” avioanele  US Air Force „deasupra Mării Negre și Mării Azov pentru a preveni incursiunea lor în spațiul aerian rus ”.

Pentru a susține acțiunea avioanelor Su-27 și Su-30, forțele aeriene rusești ar fi trimis spre Marea Neagră  un avion Tu-214SR  care servea ca releu de comunicații.

Mai târziu, Comandamentul militar american pentru Europa (US EUCOM) a confirmat că trei dintre cele șase  B-52H desfășurate de IS Air Force la Fairford (Marea Britanie) de la mijlocul lunii august, au realizat o misiune în Ucraina, explicând că scopul era „să ofere o pregătire valoroasă” forțelor aeriene ucrainene, care însoțeau cel puțin două dintre cele trei bombardiere cu avioane MiG-29 și Su-27.

Astfel de zboruri demonstrează „capacitățile de apărare colectivă” ale NATO și ale partenerilor săi, cu scopul „descurajării” Rusiei, a precizat US EUCOM.

Această misiune a fost planificată „pentru a asigura interoperabilitatea între NATO și țările partenere. Este probabil ca o astfel de cooperare în domeniul securității colective să continue ”, a indicat ministerul Apărării din Ucraina.

Dar comunicatul de presă EUCOM  nu a furnizat esențialul . Misiunea bombardierelor B-52H (indicativul Julia 51 și Julia 53) a putut fi urmărită grație datelor transmise în timp real de către transpondere. Cel puțin pentru două B-52, cel de-al treilea (Julia 52) neavând transponderul deschis.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: