Potrivit şefului Inspectoratului General de Poliţie din Republica Moldova, Alexandru Pînzari, polițiștii continuă să-i caute pe cei implicaţi în jocul periculos. „Pe tot teritoriul ţării, cu implicarea ministerului Educaţie şi ministerului Sănătăţii au fost create grupuri care activează în teritoriu şi verifică pe mai multe căi copiii dacă nu sunt implicaţi în acest joc periculos”, a precizat Pînzari, citat de Publika.md.

Reamintim că Evenimentul Zilei a publicat ieri un interviu-eveniment cu un tânăr din Republica Moldova ce luptă pentru a-și salva colegii de generație din ghearele acestui joc al morții. Materialul integral poate fi citit aici, sub titlul „Balena Albastră, un fake news cu consecințe înfiorătoare. Interviu cu un licean, salvator al ”balenelor albastre eșuate”, adică al tinerilor care sunt dispuși să execute provocările ”curatorilor”.

Potrivit poliției moldovene, peste 200 de profiluri, postări şi mesaje al căror conținut avea conexiuni cu jocurile morţii au fost identificate pe reţelele de socializare în doar o săptămână. Șefului Inspectoratului General de Poliţie spune că autorităţile au demarat acţiuni pentru a-i indentifica pe cei care participă la joc.

În plus, oamenii legii au început și să acorde sancțiuni părinților. Mama unui copil a fost amendată de polițiști pentru că nu şi-a monitorizat copilul şi nu a observat la timp schimbările din comportamentul acestuia.

Jocul sinuciderii a apărut în Rusia, iar în scurt timp s-a răspândit printre adolescenții din Ucraina și regiunea transnistreană. Cumulat, aceste jocuri au dus la moartea a circa 200 de copii. În Republica Moldova, primul caz a fost înregistrat pe 8 martie, când doi adolescenți au sărit în gol de pe o clădire cu 16 etaje.

Ministerul Educației de la Chișinău a emis o circulară prin care solicită instituțiilor de învățământ să raporteze autorităților cazurile de tentativă de suicid ale adolescenților. 

Citește și: 

MINŢILE CRIMINALE din spatele jocului Balena Albastră. AVERTISMENT de la POLIŢIA ROMÂNĂ.„Prieteniile” din lumea virtuală pot fi FATALE!

Jocul Balena Albastră. CREATORUL APLICAŢIEI a DEZVĂLUIT MOTIVELE pentru care A UCIS SUTE DE TINER

Jocul criminal care a inspirat Balena Albastră. Zeci de adolescenţi dintr-un orăşel minier s-au sinucis pentru a avea un site comemorativ

NEBUNIA Balena Albastră lovește Iașiul. CINCI COPII s-au asfixiat la școală în timp ce jucau macabrul joc rusesc. Să fi fost fiul colonelului SRI victima unei provocări primite în cadrul jocului?

Poliţişti INFILTRAȚI în jocul Balena Albastră: „Cei care vor să renunţe sunt ameninţaţi cu moartea părinţilor

Cum se joacă „Balena Albastră”, provocarea care îi trimite la MOARTE pe sute de tineri

Balena Albastră, un fake news cu consecințe înfiorătoare. Interviu cu un licean, salvator al ”balenelor albastre eșuate”, adică al tinerilor care sunt dispuși să execute provocările ”curatorilor”

Două PROFESOARE ar fi ÎNSOȚIT-O pe fata MOARTĂ pentru un SELFIE, la Sibiu. Acuzații extrem de grave din partea părinților