Evenimentul Zilei > Actualitate > BÂLBÂIALA Consiliului Naţional de Etică: ba există, ba nu există o sesizare privind plagiatul lui Victor Ponta
BÂLBÂIALA Consiliului Naţional de Etică: ba există, ba nu există o sesizare privind plagiatul lui Victor Ponta

BÂLBÂIALA Consiliului Naţional de Etică: ba există, ba nu există o sesizare privind plagiatul lui Victor Ponta

Membrii Consiliului Naţional de Etică, cel care ar trebui să decidă dacă Victor Ponta a plagiat sau nu teza de doctorat după desfiinţarea CNATDCU, nu par să se fi pus de acord asupra datei când va fi luat în discuţie acest caz. Mai mult de cât atât, nu sunt consecvenţi nici în privinţa existenţei unei sesizări cu privire la acuzaţiile de plagiat, deşi însuşi premierul Victor Ponta declara în urmă cu ceva timp că a depus o cerere de analizare a tezei sale de doctorat.

Potrivit jurnaliştilor de la Gândul, în timp ce profesorul Horia Iovu, membru al consiliului, susţine că de fapt nici nu ar exista vreo reclamaţie, Petru Andea, fost deputat PSD şi membru al consiliului, afirmă că de fapt ar exista o sesizare, dar că nu a văzut-o personal. 
Profesorul Iovu a mai declarat pentru gandul.info că încă nu a fost stabilită o dată clară, dar că membrii consiliului ar urma să se întâlnească spre finalul săptămânii.
"Sunt discuţii pentru a ne intruni joi, vineri sau sâmbătă. Ce pot să vă spun este că mai mulţi membri sunt prinşi în diverse activităţi. Ştiţi, noi avem examene acum. Nu pot să va spun când o să ne întrunim. Eu pot să vă spun că nu avem o sesizare pe cazul Ponta. Eu nu am văzut o asemenea sesizare. Avem sesizări mai vechi pe cazurile Mang şi Kovesi, dar pe cazul Ponta nu ne-a sesizat nimeni", a declarat Horia Iovu.
CITIŢI ŞI:

  • Premierul Ponta a copiat cuvânt cu cuvânt 85 de pagini. Verdict în unanimitate în Consiliul de Atestare: PLAGIAT!
  • TACTICĂ BOLŞEVICĂ. Adresa prin care Guvernul Ponta a pus la zid Consiliul de Atestare. Au cerut imposibilul şi apoi l-au desfiinţat
  • Revista Nature, despre scandalul desfiinţării consiliului care l-a declarat pe Ponta plagiator