Cu sosirea primăverii, sistemul nostru imunitar poate fi afectat din cauza schimbărilor de temperatură bruște. După o iarnă lungă, organismul este încă slăbit, ceea ce ne face mai vulnerabili la anumiți viruși specifici sezonului. De aceea, o escapadă în natură sau o terapie la o stațiune cu aer curat ar putea fi ingredientele de care avem nevoie pentru a ne recăpăta energia și a evita astenia de primăvară.
Dacă îți dorești să scapi de stresul cotidian și să-ți încarci bateriile într-un loc cu aer curat, ape vindecătoare și tratamente benefice, atunci Băile Govora sunt opțiunea perfectă.
Această stațiune balneară este special concepută pentru tratarea afecțiunilor respiratorii, însă nu numai acestea sunt motivele pentru care trebuie să o vizitezi cel puțin o dată.
Băile Govora, un loc plin de încărcătură istorică
Băile Govora se remarcă prin bogăția sa istorică, oferind o combinație excelentă între relaxare și experiențe culturale. În această stațiune și în împrejurimile sale, turiștii pot admira peste 300 de monumente istorice și de artă impresionante, cum ar fi tezaure neolitice, vestigii dacice și romane, precum și necropole paleocreștine.
Printre obiectele și instituțiile de cult putem enumera Mănăstirea Govora, Mănăstirea Dintr-un Lemn, Mănăstirea Surpatele. În drum spre Horezu poți vizita mănăstirile Horezu, Bistrița și Arnota, iar spre defileul Oltului - Mănăstirea Cozia, Turnu și Stânișoara, adevărate comori pentru turismul monahal.
Stațiunea Băile Govora oferă priveliști spectaculoase, beneficiind de o poziționare privilegiată și de o varietate impresionantă de peisaje, relief și vegetație. Situată la altitudinea de 360-380 de metri, stațiunea este înconjurată de păduri de fagi, stejari și pini, oferind o atmosferă relaxantă și răcoroasă în timpul verii.
Cea mai bogată stațiune în ape iodate din România și Europa
De asemenea, Băile Govora sunt renumite pentru bogăția lor în ape iodurate și bromurate, fiind considerate una dintre cele mai valoroase stațiuni balneare din Europa din acest punct de vedere. Aceste ape sunt la fel de apreciate ca cele mai celebre ape sulfuroase din Europa, precum cele din Bains, La Bonzboule (Franța), Bad Hali (Austria), Salmaggiore (Italia), Marianske Lazne (Cehia).
Acestea se remarcă prin varietatea și calitatea terapeutică a proprietăților apei, fiind considerată a doua cea mai importantă stațiune balneară din Europa. Aceasta este singura stațiune din țară care are ape minerale cu o compoziție chimică atât de diversă: ape sărate iodurate, bromurate, sulfuroase foarte concentrate, ape hipotone, sulfuroase, bicarbonate, sodice, calcice și magneziene.
Stațiunea Băile Govora este dotată cu o gamă variată de facilități pentru tratamente, care o fac un loc excelent pentru refacerea și întărirea organismului.
âPrintre acestea se numără băile calde cu ape minerale iodurate și sulfuroase, băile cu esență de brad, dușurile subacvatice, băile cu bioxid de carbon, împachetările cu nămol cald, pneumoterapia, electroterapia, hidroelectroterapia, inhaloterapia, kinetoterapia, masajul și solarium-ul.