Evenimentul Zilei > Actualitate > Băieți buni
Băieți buni

Băieți buni

Goodfellas

Regizorul Martin Scorsese prezintă viața crimei organizate, bazată pe best-seller-ul lui Nicolas Pileggi "Wiseguy: Life in a Mafia Family" (1986).
Henry Hill, Jr.(June 11, 1943 – June 12, 2012) a fost un mafiot din New York. Între 1955 – 1980, Hill era asociat cu familia Lucchese , una dintre cele 5 Familii (Bonanno, Colombo, Gambino, Genovese, Lucchese) care domină activitățile de crimă organizată din New York.
În 1980 Henry Hill a devenit informator pentru FBI, iar mărturia sa a ajutat la asigurarea a 50 de condamnări.
O poveste clasică cu gangsteri, în care este prezentată povestea unor prieteni din copilarie, care trebuie să crească și să se adapteze unui cartier și unei vieți în care legile mafiei dicteaza mersul lucrurilor.

"As far back as I can remember I always wanted to be a gangster!" Henry Hill
Pentru Hill, să fii mafiot era mai bine decât să fii președintele Statelor Unite. 
De mic copil, Henry a învățat două reguli elementare: "Niciodată să nu îți torni prietenii" și "Mereu să-ți ții gura închisă". 
Henry Hill (Ray Liotta) se bucură  de o ascensiune foarte rapidă în rangurile familiei, dar, cu toate acestea, el află, ca și mentorul său Jimmy (Robert DeNiro), că etnia sa îl împiedică să devină  vreodată un "made guy",  membru oficial al unei familii.

Goodfellas a  primit 6 nominalizări la Oscar, printre care Cel mai bun film. Joe Pesci a câștigat premiul pentru Cel mai bun actor în rol secundar, interpretând rolul lui Tommy, prietenul lui Hill.
(TCM, 0.10)

Cu: Robert DeNiro, Ray Liotta, Joe Pesci, Paul Sorvino, Samuel L. Jackson
Regizor: Martin Scoresese
Crimă/1990

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: