Evenimentul Zilei > Actualitate > Mircea Badea: „Nuțu Cămătaru sau Fane Spoitoru, o nominalizare mai onestă la Ministerul de Interne decât Ioan Rus” | VIDEO
Mircea Badea: „Nuțu Cămătaru sau Fane Spoitoru, o nominalizare mai onestă la Ministerul de Interne decât Ioan Rus” | VIDEO

Mircea Badea: „Nuțu Cămătaru sau Fane Spoitoru, o nominalizare mai onestă la Ministerul de Interne decât Ioan Rus” | VIDEO

Badea a declarat aseară în emisiunea sa, „În gura presei”, că Ioan Rus, nominalizatul premierului desemnat, Victor Ponta, pentru postul de ministru de Interne este o alegere proastă.

Badea susține că interlopii Nuțu Cămătaru sau Fane Spoitoru ar fi o nominalizare „mai onestă” pentru această funcție. „Eu am cunoscut direct, nemijlocit, felul în care Ministerul de Interne condus direct de Ioan Rus a știut și a înțeles să facă abuzuri îngrozitoare și să dea dovadă de comportament mafiot. Mă refer aici la minister. Am cunoscut aceste lucruri atât în legătură cu mine, cât și în legătură cu alții”, a explicat Badea.
“Aș vota împotriva acestui guvern”
 „Consider că o nominalizare mai onestă pentru funcţia de ministru de Interne ar fi fost chiar Nuţu Cămătaru sau Fane Spoitoru. Jur. Între Ioan Rus și Fane Spoitoru, eu, Mircea Badea, cu CNP, semnez o hârtie pentru Nuțu Cămătaru sau Fane Spoitoru. Consider că Fane Spoitoru ar fi oricând un ministru de Interne mai bun, mai onest și mai rentabil pentru cetățeanul român decât a fost și va fi Ioan Rus”, a completat Mircea Badea.
 “Consider că este absolut inadmisibil ca Guvernul României să-l aibă în componența sa pe Ioan Rus în funcția de ministru de Interne. Eu, dacă aș fi în Parlamentul României, aș vota împotriva acestui Guvern fără nicio ezitare, doar din acest motiv”, a conchis realizatorul TV.
De ce-l urăște Bade ape Rus
În 2003, în timpul guvernării Adrian Năstase, când Ioan Rus ocupa postul de ministru de Interne, Mircea Badea a cumpărat o fabrică de chibrituri la Gherla. Problemele cu poliția din Cluj, județ recunoscut ca fiind fieful lui Ioan Rus, au apărut în momentul în care realizatorul TV a cumpărat niște utilaje pentru fabrica sa. Alți oameni de afaceri din Cluj au susținut că respectivele utilaje sunt ale lor, cumpărate la o licitație. Cele două părți au mers în justiție, iar Badea a pierdut procesul. Realizatorul tv nu și-a mai recuperat nici utilajele, nici banii plătiți pe acestea. Din cauza pierderii acestui proces, Badea nu-l vede cu ochi buni pe Ioan Rus.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.