Încă un pacient a decedat în această dimineață la spitalul  la Spitalul „Marius Nasta” din București,  din cauza bacteriei acinetobacter baumannii de la secția de Terapie Intensivă. Mai multe operații au fost amânate. 

Într-o conferință de presă, câțiva medici din spital au explicat că pacienții care au decedat din cauza infecțiilor nosocomiale au venit cu infecții de la alte spitale prin transfer. Alți opt pacienți au fost identificați cu infecții.

„Pacienții ar trebui operați de noi pentru că au afecțiuni neoplazice”, a spus unul dintre medici, conform jurnaliștii.ro 

Marți, activitatea blocului operator și cea a secției de Terapie Intensivă de la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din București a fost suspendată, după ce inspectorii de la Direcția de Sănătate Publică (DSP) București au stabilit că bacteriile care au dus la infecțiile nosocomiale au provenit din spital. 

„Măsura a fost luată după ce rezultatele probelor prelevate în cadrul autocontrolului din data de 12.02.2019 au fost neconforme, la fel ca și cele ale probele recoltate în data de 13.02.2019 de către reprezentanții DSPMB din unitatea respectivă', anunță Ministerul Sănătății, într-un comunicat de presă. Închiderea secției de terapie intensivă și a blocului operator a fost decisă deoarece DSP „consideră necesară instituirea unor măsuri mai severe de combatere şi limitare a infecţiei cu Acinetobacter baumannii în cadrul institutului. Reluarea activității va fi posibilă numai după ce se vor aplica procedurile de curățenie şi dezinfecție terminală, urmate de efectuarea probelor de autocontrol cu rezultate conforme”, informează libertatea.ro

Trei pacienți au murit până acum la Spitalul „Marius Nasta” din București. Primul pacient a murit joi, infectat cu acinetobacter, o bacterie prezentă mai ales în sălile de terapie intensivă. Vineri a murit și cel de-al doilea, care era în stare gravă de joi. Iar miercuri a murit al treilea. 

Sursa foto: bucurestiul.ro