Într-o piscină din județul Tulcea a fost descoperită o bacterie foarte periculoasă pentru oameni și animale. Aceasta este foarte rezistentă la antibiotice și a fost descoperită, marți, de comisarii Comandamentului Delta Dunării în Murighiol.
Un nou pericol a fost semnalat la o piscină din Murighiol, județul Tulcea, marți, 17 august. Activitatea piscinelor a fost oprită temporar. Comisarii Comandamentului Delta Dunării în Murighiol au descoperit, în urma unor controale, bacteria Pseudomonas aeruginosa, foarte periculoasă pentru oameni și animale deoarece este rezistentă la antibiotice.
O bacterie periculoasă a fost semnalată la o piscină din Tulcea
Pseudomonas aeruginosa este rezistentă la antibiotice. Din acest motiv, bacteria Pseudomonas aeruginosa, depistată la două unități din județul Tulcea, reprezintă un adevărat pericol pentru oameni și animale.
„Abaterile constatate de comisarii ANPC au fost:
-nerespectarea parametrilor fizico-chimici prevăzuti de OMS 994/2018, respectiv clor rezidual liber determinat de sub 0,3 mg/L, iar ph-ul apei peste 8,2;
- ultimul buletin de analiză al apei din piscină, în posesia căruia operatorul economic a intrat în seara zilei de 16.08.2021, indicând prezența bacilului piocianic (pseudomonas aeruginosa), în valoare de 9 UFC/100 ml, față de 0 UFC/100 ml, obligatoriu”, au anunțat, pe Facebook, reprezentanții ANPC.
Pericolele la care se expun persoanele care au contractat bacteria
Noua bacterie găsită în apă, Pseudomonas aeruginosa, poate să provoace pneumonie și infecții ale sângelui, potrivit experților. Din acest motiv, activitatea piscinelor din teritoriu a fost oprită temporar, pe o durată de maximum șase luni de zile, iar proprietarii acestora au fost sancționați de oamenii legii cu amenzi de 35.000 de lei, potrivit stiripesurse.ro.
„Au fost aplicate 2 amenzi contravenționale, în valoare de 35.000 lei, la care s-au adăugat măsuri complementare de oprire temporară a prestării serviciilor la piscina și a utilizării toboganelor, până la remedierea deficiențelor (refacerea și prezentarea echipelor de control a unor analize corespunzătoare și a documentelor necesare toboganului), cu propunere de închidere temporară a unității pe o durată de cel mult 6 luni”, au comunicat reprezentanții de la Protecția Consumatorilor.
Noi controale vor fi demarate și la alte piscine din țară, după descoperirea făcută de experți.