Baconschi: Care e diferenţa dintre un PDL eventual condus de către dna Macovei şi PDL Blaga?
- Costin Iliescu
- 23 martie 2014, 14:34
Vicepreşedintele PDL Teodor Baconschi ţine să aducă aminte că europarlamentarul Monica Macovei a făcut parte din grupul de reformişti ai PDL, care ulterior a fost marginalizat de Vasile Blaga.
"De cateva zile, partizanii din presa ai dnei Macovei o apara de niste presupuse atacuri. Din pacate, apararea pe deplin justificata a meritelor dnei Macovei este conceputa si ca atac impotriva PMP. Am sustinut Motiunea Reformistii in PDL, alaturi de Monica Macovei, Cristian Preda, Sever Voinescu si Adrian Papahagi. S-a dovedit insa, la vot, ca PDL nu sustine propria reforma. E deci firesc sa te intrebi care e diferenta dintre un PDL eventual condus de catre dna Macovei si PDL Blaga, unde dna Macovei pare sa se simta foarte bine.
Dl Blaga i-a marginalizat pe reformistii din PDL. Unii au fost amenintati cu exluderea, altii au fost suspedati din partid. E deci normal ca ei sa se regaseasca in noul proiect PMP, alaturi de Presedintele Traian Basescu, de care gruparea Blaga s-a disociat, simultan cu dezavuarea tacita sau explicita a guvernarii lui Emil Boc si a reformei din Justitie, initiate de dna Macovei, cu sprijinul notoriu al Presedintelui Traian Basescu. Chiar daca nu o inteleg, respect optiunea dnei Macovei de a ramane in PDL, cot la cot cu o conducere care detesta nu atat persoana presedintelui, cat viziunea sa reformista", a scris Teodor Baconschi pe Facebook. Vicepreşedintele PMP s-a arătat apoi sceptic că toţi cei care o susţin acum pe Monica Macovei s-ar fi transformat în adversari ai lui Traian Băsescu.
"Nu cred insa ca partizanii atat de infocati ai dnei Macovei au devenit adversari ai presedintelui Romaniei. Ei l-au sprijinit consecvent, in toate bataliile pe care acesta le-a purtat si castigat. Sunt convins ca distinsii oameni de presa antrenati in aceasta campanie inteleg ca mizele anului politic 2014 sunt mai mari si ca orice razboi de uzura, intretinut in jurul unor persoane, risca sa deruteze tabara electorala a celor care, sprijinindu-l pe Traian Basescu, sustin statul de drept, independenta justiei, orientarea euro-atlantica a politicii noastre externe si finalizarea reformelor structurale de care Romania are nevoie, mai ales in noul - si imprevizibilul - ei context regional", a menţionat Baconschi.