„De la lume adunate şi iarăşi la lume date”. De data aceasta „perlele” le găsim în Italia unde Gabriele D'Annunzio devine „poet water” , iar Războiul Rece s-a desfăşurat în Siberia, iar Dante ar fi un faimos italian-evreu.
A greşi e omeneşte, să fim înţeleşi de la un început, dar ar fi mai bine să nu exagerăm. Mai ales la Bacalaureat. Aşadar, şi în acest an au existat mulţi care au tras în ritm de rafală automată prostii mai mari decât Basilica San Pietro.
Câteva exemple?
Începând cu clasicul şi nelipsitul D'Annunzio poet, dramaturg, până la cel mai proaspăt preşedinte al Republicii...Matteozzi (în loc de Mattarella).
Cel care a adunat aceste orori ale aproape maturilor absolvenţi, este site-ul skuola.net, într-un sondaj pe 6.000 de absolvenţi de liceu şi care a colecţionat greşelile cel mai greu de digerat. Mai ales de către profesori.
De exemplu, Gabriele D'Annunzio, anul acesta a trecut de la un poet aprig (vate) , la un poet şi mai ofensiv, watter. Giovanni Verga, un scriitor celebru, autor printre altele al romanului ''I Malavoglia'' (Familia Malavoglia), pierde "paternitatea" asupra acesteia (??!!!), cedând-o unui alt mare scriitor, Italo Svevo.
Nu este iertat nimeni, nici Dante, care, potrivit unui elev, ar fi un faimos italian-evreu. Nici celebra pictură a lui Pablo Picasso, Guernica, nu mai aparţine acestuia şi a trecut în mâinile lui Pablo Escobar.
Ignoranţa totală nu a iertat pe nimeni, nici romanul ''1984'' al lui George Orwell, unde protagonistul, Winston Smith este înlocuit cu actorul Will Smith.
Mai găsim şi prăpăstii de genul că Al Treilea Război Mondial a izbucnit deja în India şi că Războiul Rece a fost un conflict combătut fără sentimente, cu cruzime. Ba se mai şi plusează: acesta a avut loc în Siberia.
Tito Livio, istoric latin din anul 59 î.Ch. a fost considerat Împărat, apoi este chiar el, Giuseppe Garibaldi, eroul celor două Lumi, care potrivit unui ''elev-geniu'', ar fi trăit pe la anul 1300, notează Leggo