Bacalaureat 2021. Simularea care arată cât de pregătiți sunt elevii

Bacalaureat 2021. Simularea care arată cât de pregătiți sunt elevii

Prima probă la simularea de la examenul de Bacalaureat 2021 va fi la limba și literatura română.

Bacalaureat 2021. Luni, mii de elevi sunt chemați să participe la simularea examenului de Bacalaureat. Prin aceste teste, autoritățile de la Ministerul Educației vor să afle cât de bine sunt pregătiți elevii. Adevăratul examen se va da  în luna iunie 2021.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a declarat că în școli vor fi luate toate măsurile de siguranță sanitară. Aceste măsuri urmăresc ca elevii să nu se contamineze cu noul coronavirus.

Cu toate astea, există și localități unde examenul de simulare nu se va ține. Este vorba despre localitățile unde rata de infectare este mai mare de 6 la mia de locuitori. În aceste cazuri, elevii, vor da examen după ridicarea pandemiei.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Elevii înmatriculati în unitățile de învățământ din localitățile în care incidenţa cumulată în ultimele 14 zile a depășit nivelul de 6/1.000 de locuitori vor putea susține simulări ale examenelor naționale, cu prezență fizică, după încetarea măsurilor de carantinare, conform unui calendar aprobat de inspectoratele școlare, dar nu mai târziu de 15 mai 2021. În această situație, subiectele vor fi elaborate la nivelul inspectoratelor școlare”, a anunțat, vineri, Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației.

Examenul de simulare. Bacalaureat 2021

Elevii de clasa a Xll-a care participă la simularea bacalaureatului 2021 - limba română, trebuie să cunoască câteva lucruri importante. Ei pot intra în clase până la ora 08.30, iar proba scrisă începe la ora 09.00, când se deschid plicurile sigilate. Timpul de rezolvare a subiectelor va fi de trei ore. Fiecare clasă susține examenul de simulare într-o anumită sală, fără să se amestece cu elevii din alte clase.

Corectarea lucrărilor se va face de către doi profesori de limba și literatura română. Unde nu există suficienți profesori, directorul școlii poate apela la un alt profesor de specialitate, din altă unitate școlară.

Trebuie cunoscut faptul că notele obținute nu se pot contesta. În plus, notele nu vor fi strigate în gura mare, în fața clasei, ci se vor discuta separat cu fiecare elev. Profesorii pot discuta și la ședintele cu părinții despre notele obținute, în vederea îmbunătățirii performanețelor școlare ale elevilor.

Oficialii de la MEC mai susțin că notele de la bacalaureat nu se trec în catalog, decât acolo unde elevul cere expres acest lucru.

Când au loc examenele de simulare

22 martie 2021: Limba şi literatura română 23 martie 2021: proba obligatorie a profilului 24 martie 2021: proba la alegere a profilului şi specializării 25 martie 2021: Limba şi literatura maternă