Întrebat dacă există vreun risc ca școlile să se transforme în focare de infecție cu Covid-19 prin desfășurarea Bacalaureatului, Alexandru Rafila a spus că nu crede că e posibil.

„Nu cred că există acest risc. Nu discutăm despre copii foarte mici, ci despre absolvenți de liceu, care au 18-19 ani. Nu cred că se pune problema să nu înțeleagă cum trebuie aplicate și respectate anumite norme ce urmează să le fie explicate anterior. Răspunsul la întrebare va veni în funcție de modul în care se va organiza, în fiecare școală, această activitate.

Este important modul cum administrează școlile, respectiv cadrele didactice, prin organizarea examenului de BAC. Nu cred că va fi o problemă pentru că discutăm de persoane adulte. Utilizarea măștii nu mai este o dificultate la această vârstă. Eu, precum și majoritatea colegilor mei, susținem desfășurarea examenului de Bacalaureat”, a declarat profesorul Alexandru Rafila, potrivit Antena3.

Bacalaureat 2020. Elevii, în fața celui mai greu examen

Bacalaureatul va putea fi susținut în iunie, dar și în august, pentru elevii de clasa a XII care nu vor putea să participe la primul examen, din motive medicale

Unul dintre cele mai discutate subiecte în această perioadă este susținerea examenelor naționale. Două teme sunt în topul îngrijorărilor. Pregătirea elevilor pentru examene și susținerea acestora în condiții de siguranță. Dacă pentru pregătire, lucrurile par să se așeze, în ceea ce privește examenul, aici părinții, dar și elevii au emoții în continuare.

Marea îngrijorarea a părinților a fost ce se întâmplă cu elevii care vor fi bolnavi, care se află în izolare sau nu li se va permite accesul în sala de examen pe motivul că în ziua respectivă termometrul a înregistrat o temperatură mai mare de 37,3 grade. Aceștia vor avea o a doua șansă, la a două sesiune.