Bacalaureat 2019. Miercuri este o nouă zi de foc pentru elevii care susțin probele scrise la Bacalaureat 2019. Are loc proba obligatorie a profilului: matematică sau istorie.
UPDATE: Bacalaureat 2019. Matematică și Istorie. Subiectele au fost publciate pe EDU.RO
UPDATE: Proba scrisă la Matematică a început imediat după ora 9:00, după ce toți absolvenții au primit formularele. Subiectele de la examenul de Matematică au fost concepute de Ministerul Educației, prin Centrul Național de Evaluare și Examinare din subordinea sa.
Subiectele la matematică de la Bacalaureat 2019 diferă în funcție de profilul urmat de candidat în timpul liceului. Astfel, au fost pregătite patru seturi de subiecte pentru Matematică-Informatică, Știinţele Naturii, Pedagogic și Tehnologic.
Examenul de bacalaureat a început în 3 iunie, cu proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A), a continuat, în zilele de 7, 10 şi 11 iunie cu evaluarea competenţelor digitale (proba D), iar în perioada 12-13 iunie s-a desfăşurat evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională (proba C).
Bacalaureat 2019. Prima sesiune a examenului de Bacalaureat va continua miercuri cu proba obligatorie a profilului.
Ultima probă scrisă - cea la alegere a profilului şi specializării - E)d) - este programată joi.
Potrivit Ministerului Educaţiei Naţionale, pentru susţinerea probelor scrise s-au înscris 136.087 de candidaţi din toate promoţiile, 116.316 candidaţi din promoţia curentă, respectiv 19.771 din promoţiile anterioare.
Primele rezultate vor fi afişate pe 8 iulie (ora 12,00), în centrele de examen şi pe site-ul bacalaureat.edu.ro. Contestaţiile pot fi depuse în aceeaşi zi, în intervalul orar 12,00 - 16,00. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 13 iulie.
Accesul candidaţilor în centrele de examen la probele scrise se face în intervalul orar 7,30 - 8,30, pe baza unui act de identitate valid, cu fotografie. Timpul destinat redactării unei lucrări scrise este de trei ore, calculat din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fotocopiate pentru fiecare candidat.
Toate sălile de examen au în dotare camere funcţionale de supraveghere video şi audio.
Nu este permis accesul cu manuale, dicţionare, notiţe, însemnări etc. care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor şi nici cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul/comunicare.
În acelaşi timp, candidaţilor le este interzis să comunice între ei sau cu exteriorul, să transmită ori să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notiţe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare în interior sau cu exteriorul. Cei surprinşi în aceste situaţii vor fi eliminaţi din examen, indiferent dacă materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent dacă au fost introduse de aceştia ori de alţi candidaţi, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane şi indiferent dacă ei au primit ori au transmis materialele interzise.
Drept consecinţă, nu vor mai putea participa la probele următoare şi vor fi lipsiţi de posibilitatea recunoaşterii, în sesiunile viitoare, a notelor la probele promovate anterior eliminării, inclusiv a probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale. De asemenea, aceşti candidaţi nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului, informează MEN.