Elevii din clasele a XII-a/a XIII-a de la loturile naţionale de pregătire pentru vor susţine sesiunea specială a Bacalaureatului în perioada 17 – 30 mai, potrivit unei note publicate pe site-ul Ministerului Educaţiei Naţionale. Ca și anul trecut, subiectele vor fi diferențiate.
‘MECTS organizează în fiecare an şcolar o sesiune specială de bacalaureat, pentru elevii din clasele a XII-a/a XIII-a participanţi la loturile olimpice şi la competiţiile sportive şi artistice internaţionale care se desfăşoară în perioada sesiunii normale de bacalaureat’, prevede metodologia în vigoare.
Ași la atletism, varză la matematică
Printre candidați se vor afla inclusiv cei care participă la concursuri sportive, iar experiența anilor trecuți arată că aceștia obținu și cele mai rușinoase note. Anul trecut, doar jumătate dintre cei 209 candidaţi care au susţinut mai devreme examenul maturităţii au obţinut medii de trecere, cei mai mulţi mândrindu-se cu note între şase şi şapte.
Cele mai slabe note s-au înregistrat la matematică, unde câţiva elevi, obişnuiţi să doboare recorduri sportive, au reuşit performanţa de a lua note de 1,25 sau 1,45. Nimeni n-a terminat cu zece pe linie.
Ar trebui să aibă un examen mai accesibil, pentru că, spre deosebire de ceilalţi elevi care n-au altă treabă decât să înveţe, ei petrec luni de zile în cantonament. Nu le poţi cere să facă performanţă sportivă, să exceleze şi la învăţătură”, explica, anul trecut, Ingrid Istrate, directoarea clubului sportiv CSM Oneşti. Interesant este că, în 2011, cu un an înainte de introducerea camerelor video la „Bac-ul olimpicilor”, promovabilitatea a fost de circa 90%.

Te-ar putea interesa și: