BAC cu camere de supraveghere

BAC cu camere de supraveghere

Elevii care nu au promovat examenul de Bacalureat în sesiunea din iunie mai au încă o şansă să obţină diploma anul acesta. Însă, candidaţii din Bucureşti vor fi şi mai aprig supravegheaţi.

Din cele 20 de centre de examinare din Capitală, 14 au camere de supraveghere pe holuri, iar alte două chiar şi în clase.  Şi asta pentru că inspectorii şcolari susţin că o parte dintre candidaţi îşi ascundeau fiţuicile în toalete sau pe holuri, iar cu aceste camere de supraveghere elevii ar putea fi prinşi.

Anul viitor, Inspectoratul Şcolar Bucureşti va achiziţiona sisteme de supraveghere pentru toate centrele de examen, care vor fi permanente. Administratorii şcolilor susţin că sistemele sunt utile pe tot parcursul anului şcolar.  

Pentru sesiunea august - septembrie 2008, s-au înscris 54.982 de elevi, din care 1.519 vor susţine probe în limba maternă.

Ne puteți urmări și pe Google News

Aceasta  începe luni, 18 august, cu primul examen oral la Limba şi Literatura Română. Elevii care au studiat, în liceu, Limba şi Literatura Maternă susţin, pe 19 august, proba orală la această specialitate. Ultima probă orală va fi susţinută, pe 20 august, la Limba şi Literatura Modernă.

Cei care promovează examenele orale, se pot prezenta, pe 21 august, la prima probă scrisă, cea la Limba şi Literatura Română. Elevii care au studiat, în liceu, în Limba Maternă, vor susţine, pe 22 august, proba scrisă pentru specialitatea Limba şi Literatura Maternă.  

Pe 25 august, elevii vor susţine prima probă obligatorie a profilului, în scris, iar, pe 26 august, o probă la alegere din aria curriculară corespunzătoare specializării, în scris sau practic.

Ultima probă a examenului de Bacalaureat va avea loc pe 27 august şi va fi susţinută la una din disciplinele din celelalte arii curriculare corespunzătoare specializării, în scris sau practic.

Notele obţinute de elevi la toate probele examenului de Bacalaureat, precum şi nota finală vor fi afişate pe 29 august. În aceeaşi zi, între orele 16,00 – 20,00, cei nemulţumiţi de notele obţinute, pot depune contestaţii, urmând ca rezultatele finale ale examenului de Bacalaureat – sesiunea august să fie afişate pe 1 septembrie.

Sursa: Realitatea