Candidaţii la cea de-a doua sesiune a bacalaureatului susţin joi ultima probă scrisă, cea la alegere a profilului şi specializării, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei Naţionale. Reamintim că 39.435 de absolvenţi de liceu s-au înscris pentru a susţine examenul naţional de bacalaureat în sesiunea august-septembrie.
Proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A) începe vineri, 25 august, şi continuă luni, 28 august, când este programată şi proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (proba B).
BACALAUREAT 2017: Calendar Bac 2017, sesiunea de toamnă. SUBIECTE LIMBA ȘI LITERATURA MATERNĂ
Evaluarea competenţelor digitale (proba D) se va derula în zilele de 29 şi 30 august, urmând ca evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională (proba C) să se desfăşoare în zilele de 30 şi 31 august. Rezultatul obţinut de fiecare candidat la proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română/limba maternă nu se exprimă prin note sau prin calificativ admis/respins, ci prin stabilirea unui nivel de competenţă corespunzător grilei aprobate la nivel naţional: experimentat, avansat şi mediu. Candidatul care refuză să răspundă sau să rezolve subiectele propuse la una dintre probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale se consideră că nu a susţinut proba.
BAC 2017, sesiunea a doua. Candidații vor susţine astăzi proba obligatorie a profilului
Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiţii, cumulativ: să susţină toate probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale, să susţină toate probele scrise şi să obţină nota 5 la fiecare dintre acestea şi cel puţin media 6 la probele scrise.
BAC 2017. SUBIECTE ROMÂNĂ Edu.ro - Bacalaureat
Rezultatele vor fi afişate pe 1 septembrie până la ora 16,00 iar contestaţiile se pot depune în aceeaşi zi între orele 16,00 şi 20,00. Afişarea rezultatelor finale este programată pentru data de 6 septembrie. În conformitate cu prevederile metodologice, în urma evaluării lucrărilor contestate "nota iniţială se poate modifica, după caz, prin creştere sau descreştere, prin nota acordată la contestaţii". Nota comisiei de contestaţii este finală, întrucât nu se mai aplică regula celor 0,5 puncte diferenţă între nota de la evaluarea iniţială şi cea de la contestaţii.