Evenimentul Zilei > Social > Baba: “Nu există motive pentru ca părinţii să dea bani pentru înscrierea copiilor”
Baba: “Nu există motive pentru ca părinţii să dea bani pentru înscrierea copiilor”

Baba: “Nu există motive pentru ca părinţii să dea bani pentru înscrierea copiilor”

Ministrul Educaţiei le-a transmis părinţilor cărora li se cer bani pentru înscrierea copiilor într-o anumită şcoală să sune la TelVerde.

Ministrul a precizat că toate şcolile pot solicita majorarea numărului de locuri în cazul în care cererile primile sunt mari. Suplimentarea se face în funcţie de spaţiul existent."Numărul sălilor dintr-o casă e finit şi nu putem avea mai mult de 25 de elevi într-o clasă. Acolo unde există infrastructură şi cadre didactice, locurile se pot suplimenta", a spus Baba.
Bugetul pentru dotări, o enigmă
Ministrul a precizat că există bani pentru achiziţionarea mobilierului şi a materialelor didactice pentru copiii din clasele pregătitoare, însă nu a precizat valoarea bugetului. "Permiteţi Ministerului să aibă micile lui secrete. Dacă spun acum care e suma disponibilă, firmele vor solicita exact aceşti bani. Pentru o licitaţie corectă, permiteţi-mi să nu dezvălui suma. Aceasta va fi făcută public după încheierea licitaţilor".
Cătălin Ovidiu Baba a spus că, din primele estimări, vor fi incluşi în clasa pregătitoare în jur de 150.000 de copii. Ministrul le-a transmis părinţilor ca, în cazul în care li se cere şpagă la înscriere, să semnaleze acest lucru la telefon 0.800.801.100.