Evenimentul Zilei > Monden > Azi începe anul Șobolanului de metal. Cum îți schimbă viața această zodie specială
Azi începe anul Șobolanului de metal. Cum îți schimbă viața această zodie specială

Azi începe anul Șobolanului de metal. Cum îți schimbă viața această zodie specială

Anul Șobolanului de Metal din zodiacul chinezesc, care începe, în mod traditional, astăzi seară,  promite mari schimbări. Specialiștii spun că este un an al începuturilor pe toate planurile, că va schimba vieți și abordări, animalul reprezentativ fiind nu doar cel care deschide ciclul zodiacului ci și un simbol al perseverenței. Previziunile astrologilor sunt interesante: nativii din Oaie au șanse să se îmbogățească, Dragonii învață să fier mai sensibili, Șobolanii își schimbă viața. Elementul predominant în 2020 este metalul, iar acesta funcționează ca o armură ce ne ajută să ne protejăm de toate pericolele, mai spun cunoscătorii.

Chiar dacă pentru toată lumea anul începe la 1 ianuarie, la chinezi, anul nou astrologic începe odată cu venirea primăverii, mai exact în data de 4 februarie, la jumătatea perioadei dintre solstițiul de iarnă și echinoxul de primăvară. ”Ei folosesc în mod tradițional calendarul lunar, care arată fazele lunii, adică rotația lunii în jurul Pământului în interval de un an de zile. De ce s-a folosit și încă se mai folosește acest sistem în China? Pentru că acest calendar era ușor de utilizat de toată lumea; chiar și cei care nu știau să citească, puteau observa fazele lunii”, explică, pentru Evz.ro, Sorin Moraru, consultant Feng Shui.

Legenda petrecerii de anul nou cu Buddha

Zodiacul chinezesc a apărut cu mai mult de 3.000 de ani în urmă, spune specialistul, și abia recent a devenit un concurent serios pentru sistemul zodiacal din occident, în determinarea caracterului oamenilor. Algortimul e total diferit. Dacă în zodiacul occidental fiecare zodie ține o lună, în cel chinezesc fiecare zodie durează un an. Dar, în ambele, există 12 zodii. În cel chinezesc ele sunt denumite după tot atâtea animale.

În orientul îndepărtat se crede că există 12 animale care au capacitatea de a înzestra cu anumite caracteristici persoana născută în anul respectiv. ”Legenda spune că aceste 12 animale au fost chemate, la începuturi, să se întâlnească de Anul Nou cu Buddha. Deși el a chemat toate animalele Pământului să sărbătorească împreună, au ajuns doar 12: șobolanul, bivolul, tigrul, iepurele, dragonul, șarpele, calul, oaia, maimuța, cocoșul, câinele și porcul. 12 animale, 12 ani. Șobolanul, cel mai rapid dintre animale, s-a prezentat primul. Iar pentru acest lucru a fost recompensat. Lui i s-a acordat dreptul de a începe fiecare ciclu de 12 ani în zodiacul chinezesc”, a mai explicat consultantul Feng Shui.

Ce aduce anul Șobolanului de metal

Prin urmare, generalizând, putem spune că anul Șobolanului este un an al începuturilor și al schimbărilor pe toate planurile, al muncii și al ambiției. Toate protejate de elementul definitoriu al zodiei din acest an, metalul, care simbolizează armura apărătoare de toate relele. Potrivit celui mai nou zodiac chinezesc pe 2020, anul Șobolanului de Metal va aduce o serie de schimbări în special pentru nativii zodiei, care își vor schimba complet viața.

”Persoanele care vor să aibă parte de succes în 2020 trebuie să fie perseverente și să învețe să acționeze cu rapiditate și eficiență în același timp. 2020 va fi momentul ideal pentru multe semne zodiacale de a începe un nou ciclu al vieții, chiar dacă asta implică într-o oarecare măsură ieșirea din zona lor de confort. În anul Șobolanului sunt stimulate  perspicatea, inteligența, versatilitatea și iubirea.

De folos sunt intuiția bună și actiunea promptă,  adaptarea rapidă  la un mediu nou, curiozitatea de a  explora  toate colțurile din preajma lor. Femeile din aceasta zodie vor aprecia mai mult frumusețea, inteligența și dexteritatea de a lua decizii rapid. Chiar și cele care  nu sunt cele mai curajoase persoane, se vor descurca în situațiile dificile”, mai spune Sorin Moraru, pentru Evz.ro.

Previziuni pentru fiecare zodie

Șobolanul în 2020 va da dovadă de o hărnicie greu de egalat. Va ajunge foarte sus pe scara socială cu o singură condiție: să știe să acționeze repede, să își cântărească foarte bine timpii de reacție la anumite situații neprevăzute care îi poate da totul peste cap. E un an de provocări în special pentru nativii din această zodie, dar provocările sunt bune.

Dragonul crede că afecțiunea i se cuvine, chiar dacă el o oferă mai puțin;  este mai degrabă pasional, dar nu neaparat carismatic. În 2020 va fi nevoit să învețe să își arate și să își dezvolte sentimentele, să renunțe la a-și mai controla emoțiile. E anul în care iese la iveală latura romantică a acestei zodii. E aproape necesar ca nativii Dragon să devină mai sensibili.

Manieratul și secretosul Șarpe va avea în 2020 câteva probleme, mai ales în lunile de vară. Nativii zodiei, care știu să își ascundă cele mai mari secrete, vor fi puși în dificultate căci vor apărea persoane care îi vor scoate din zona de confort.

Iepurii vor juca rolul negociatorilor, al mediatorilor. Foarte mulți dintre cei născuți în această zodie vor avea parte de o serie de surprize din acest punct de vedere. E anul perfect pentru cei care vor să ofere sprijinul lor altruist celor din jur.

Oile, chiar dacă sunt norocoasele zodiacului chinezesc, vor căuta să-și depășească limitele. Chiar și persoanele cele mai sărace născute în această zodie au o șansă în plus la îmbogățire în anul 2020. Cele mai bune luni pentru ele vor fi cele de vară – toamnă.

Poznașele zodiacului chinezesc, conform zicalei ”maimuța vede, maimuța face”, Maimuțele vor căuta noul  și nu e exclus să descopere că au nevoie de o altă profesie, de un nou spațiu în care să se desfășoare, să înceapă experiențe noi sau aventuri la care visau dintotdeauna.

Cei mai iubitori și plăcuți din zodiacul chinezesc, Porcii își vor face foarte mulți prieteni în special în prima parte a anului 2020 și vor renunța la persoanele care nu le aduc nimic bun în viață.

Cei mai bătăioși și căpoși din zodiac, Tigrii, vor lăsa garda mai jos în 2020 și vor încerca să câștige noile bătălii jucând o carte nouă, una pe care nu au mai mers niciodată, dar care se poate dovedi eficientă: victimizarea. Până la urmă vor face, totuși, ceea ce trebuie să facă.

Naivii din zodia Bivolului sunt harnicii zodiacului chinezesc. Anul acesta nu vor mai fi ușor de păcălit. Evenimente neașteptate îi vor trezi la realitate și le vor da mai multă înțelepciune. Vor deveni mai receptivi și se vor lăsa ghidați tot mai puțin de falsele senzații. Va fi o luptă interioară serioasă, dar una necesară.

Cei mai ordonați dintre nativii zodiacului chinezesc, cei mai preciși și disciplinați, Cocoșii vor încerca să inoveze mai mult în viața lor. Vor avea parte de provocări profesionale și se vor întrece pe sine. E un an bun, dacă iau deciziile potrivite.

Câinii, cei mai liberi din zodiacul chinezesc, dar și printre cei mai inimoși și săritori nativi, vor voi să călătorească  mai mult în 2020. Se vor lăsa duși de val și se pot trezi în situații neașteptate. Când nu sunt prea mult provocați își dovedesc loialitatea și simțul datoriei.

Caii sunt cei mai schimbători și așa vor fi, de altfel, tot anul 2020. Lucrurile se vor schimba pentru ei începând cu luna mai, când cineva va avea suficientă încredere în ei pentru a le permite să facă tot ce știu ei mai bine. Harnici și voluntari, vor gestiona bine provocările.