Ayatollahul Khamenei: Iranul va apăra Siria și se opune oricărei intervenții a SUA

Ayatollahul Khamenei: Iranul va apăra Siria și se opune oricărei intervenții a SUA

Iranul avertizează că va apăra Siria și cere SUA să nu lanseze nicio acțiune împotriva regimului de la Damasc. Afirmația a fost făcută ieri de liderul suprem al Iranului, ayatollahul Ali Khamenei, în prezenţa premierului turc, Recep Tayyip Erdogan.

”Iranul va apăra Siria ca urmare a sprijinului pe care-l acordă rezistenţei antisioniste”, a declarat Khamenei în cursul unei întrevederi cu premierul Erdogan. ”Ne opunem cu fermitate oricărui amestec al forţelor străine în treburile interne ale Siriei (...) Reformele care au fost demarate acolo trebuie să continue”, a mai spus liderul suprem al Iranului.  Khamenei a avertizat împotriva oricărei iniţiative din partea Statelor Unite pentru rezolvarea conflictului din Siria, afirmând că Iranul ”se opune cu fermitate” unui asemenea proiect, relatează Agerpres.

În timp ce Iranul îşi afişează constant sprijinul acordat Damascului, Ankara a rupt legăturile cu vecinul şi fostul său aliat sirian din cauza represiunii de către regimul preşedintelui Bashar al-Assad a revoltelor populației. Recent, Amnesty International dezvăluia că regimul de la Damasc a minat granița cu Turcia, țară în care zeci de sirieni încearcă să se refugieze pentru a scăpa de reprimarea sângeroasă a protestelor.

Turcia va fi duminică gazda unei reuniuni a ţărilor ”prietene ale Siriei”, unde se va discuta despre mijloacele prin care se poate veni în ajutorul opoziţiei de la Damasc. Violenţele care au avut loc de la declanşarea revoltei împotriva regimului Assad, în urmă cu un an, s-au soldat cu 7.500 de morţi, potrivit unui raport al Amnesty International

Ne puteți urmări și pe Google News