Editura Evenimentul si Capital

Axosuits, startup care dezvoltă exoscheleţi pentru persoanele cu dizabilităţi, câştigă How to Web Startup Spotlight 2014

Autor: | | 0 Comentarii | 153 Vizualizari

Axosuits, echipă care dezvoltă exoscheleţi uşor de folosit şi accesibili ca preţ pentru persoanele cu dizabilităţi, este marele câştigator al How to Web Startup Spotlight, cea mai importantă competiţie şi program de mentorat pentru startup-urile din Europa Centrală şi de Est. Locul al doilea a fost ocupa de Avandor, în timp ce IXIA Innovation Award a fost câştigat de ProjectWipe. Cea mai bună prezentare a fost susţinută de echipa de la Lat.io. Câştigătorii competiţiei au fost anunţaţi recent pe scena principală a How to Web Conference 2014, cel mai important eveniment dedicat inovaţiei şi tehnologiei din regiune care s-a desfăşurat la Bucureşti pe 20 şi 21 noiembrie.

Cea de a treia ediţie Startup Spotlight a avut loc în paralel cu How to Web Conference 2014 şi a adus împreună 31 de echipe care dezvoltă produse tech cu potenţial disruptiv la nivel global din 10 ţări din regiune. Pe parcursul programului, acestea au avut ocazia să întâlnească mentori şi profesionişti cu experienţă şi să discute în mod direct cu reprezentanţi ai programelor de accelerare şi fondurilor de investiţii early stage la nivel global.

Programul a debutat cu prezentarea echipelor selecţionate în concurs, iar la final juriul a anunţat cele 8 echipe finaliste ale competiţiei care au intrat astfel în cursa pentru câştigarea premiului pentru cel mai bun startup. Acestea sunt: Marketizator (platformă 3 în 1 pentru optimizarea ratei de conversie pe site-urile de ecommerce); ProjectWipe (ochelari electronici care ajută persoanele cu dizabilităţi de vedere să se orienteze şi să evite obstacolele), Attensee (statistici online de eye-tracking pentru optimizarea conversiei pe site-urile web), Fittter (aplicaţie mobilă şi web în domeniul sănătăţii şi fitness-ului care conectează călătorii de business cu antrenorii şi îi ajută să îşi menţină obiceiurile sănătoase de viaţă pe durata deplasărilor), Avandor (platformă deschisă de date ale consumatorilor disponibilă ca Software-as-a-Service întregului ecosistem format din site-uri web, agenţii, companii de ecommerce sau publicitate), CloudPress (plaformă prin care designerii pot crea site-uri Wordpress responsive în manieră vizuală şi le pot publica la final printr-un singur click), Axosuits (exoscheleţi uşor de folosit şi accesibili ca preţ pentru persoanele cu dizabilităţi) şi ViewFlux (platformă de colaborare online pentru designeri care îi ajută să îşi îmbunătăţească procesul de lucru).

În cea de a doua parte a zilei, echipele participante în concurs au avut întâlniri 1 la 1 cu profesionişti de excepţie de pe scena globală şi au participat la paneluri şi sesiuni de discuţii care au avut loc la TechHub Bucharest. Toate startup-urile participante la How to Web Startup Spotlight au avut anul acesta oportunitatea de a-şi prezenta produsele pe scena principală a How to Web Conference în faţa întregii audienţe şi au beneficiat de sesiuni de mentorat 1 la 1 cu unii dintre cei mai apreciaţi profesionişti ai industriei la nivel global.

Bogdan Iordache (Investitor 3TS Capital Partners şi fondator How to Web), Robert Knapp (Fondator & CEO Cyberghost), Adrian Gheară (investitor de tip angel), Bogdan Ripa (Master Product Owner Adobe Romania), Bogdan Ţenea (IXIA Innovation & Entrepreneurship Appointee), Sitar Teli (Managing Partner Connect Ventures) şi Cosmin Ochişor (Business Development Manager hub:raum) au făcut parte din juriul care a desemnat câştigătorii How to Web Startup Spotlight luând în considerare experienţa echipei, dimensiunea pieţei şi tendinţele actuale, validarea utilizatorilor, creşterea iniţială, costul de achiziţie al utilizatorilor, scalabilitatea şi fezabilitatea afacerii.

Marele câştigător al How to Web Startup Spotlight 2014 este Axo Suits, dezvoltatorii unui exoschelet accesibil ca preţ şi uşor de folosit pentru persoanele cu dizabilităţi. Avandor, platformă deschisă de date ale consumatorilor disponibilă ca Software-as-a-Service întregului ecosistem format din site-uri web, agenţii, companii de ecommerce sau publicitate, a ocupat locul al doilea în competiţie. Echipa de la ProjectWipe, care dezvoltă ochelari electronici pentru a ajuta persoanele cu dizabilităţi de vedere să se orienteze şi să evite obstacolele, a primit IXIA Innovation Awards, iar premiul pentru cea mai bună prezentare a fost câştigat de Lat.io, kit de dezvoltare software personalizabil, care permite dezvoltatorilor şi companiilor să integreze tehnologiile iBeacon fără a se pierde în detalii. Echipele câștigătoare au primit premii cash în valoare totală de 20.000 USD oferite de IXIA, partener principal al programului.

How to Web Startup Spotlight se încheie oficial sâmbătă, 22 noiembrie, cu un eveniment social în cadrul căruia participanţii vor avea ocazia să formeze conexiuni valoroase cu personalităţi cheie din industria de tehnologie la nivel global.

Startup Spotlight a avut loc în cadrul How to Web Conference 2014, cel mai important eveniment despre inovaţie, tehnologie şi antreprenoriat din Europa de Sud-Est care a reunit pe 20 şi 21 noiembrie la Bucureşti peste 1000 de reprezentanţi ai comunităţii din întreaga regiune şi mai bine de 70 de invitaţi speciali de pe 4 continente.

El este romanul cu cea mai are PENSIE din tara! Suma URIASA pe care o primeste de la stat in fiecare luna

Pagina 1 din 2


Tag-uri:Stirile zilei

Alte articole din categoria: Fapt divers

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI