Evenimentul Zilei > Social > Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în legătură cu numărul redus de piste pentru biciclete
Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în legătură cu numărul redus de piste pentru biciclete

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în legătură cu numărul redus de piste pentru biciclete

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în legătură cu numărul redus de piste pentru biciclete din Municipiul Bucureşti, sesizarea vizând posibila încălcare prevederilor constituţionale referitoare la dreptul la viaţă, integritate fizică şi psihică, precum şi dreptul la mediu sănătos.

"Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în legătură cu numărul redus de piste pentru biciclete din Municipiul Bucureşti. Sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a art. 22 şi art. 35 din Constituţia României privind dreptul la viaţă şi la integritate fizică şi psihică şi dreptul la mediu sănătos", se arată într-un comunicat transmis, miercuri, de Avocatul Poporului.

Potrivit aceleiaşi surse, Poliţia Rutieră a demarat, începând cu luna ianuarie, o amplă campanie de informare a bicicliştilor asupra drepturilor şi obligaţiilor care le revin, urmare a modificării Codului Rutier.

"Printre acestea se numără şi mersul pe bicicletă în zona trotuarelor pietonale nemarcate. Cetăţenii care folosesc bicicleta (al căror număr s-a mărit considerabil în ultimii ani) sunt în pericol de a deveni victime ale accidentelor rutiere, în Municipiul Bucureşti, supraaglomerat şi cu reguli de circulaţie care nu se respectă întotdeauna", a menţionat aceeaşi sursă.