”Mubarak a renunțat la președinție, doar verbal, în fața fostului vicepreședinte Omar Suleiman, fără a semna vreun document oficial, lucru care contravine Constituției”, a declarat avocatul fostului lider de la Cairo.
Săptămâna trecută, avocatul ceruse ca Hosni Mubarak să fie judecat de un tribunal militar, precizând că așa cere legea, având în vedere că clientul său este încă șeful forțelor armate, transmite CNN.
Reprezentanții unor asociații pentru drepturile civile susțin însă că Mubarak nu mai e președinte. ”Revoluția din Egipt a anulat Constituția. Poporul egiptean și-a spus cuvântul… Este o națiune care a avut un vicepreședinte și un președinte, care a fost alungat de la putere”, afirmă avocatul Zakaria Abdel Aziz.

Procesul în care Hosni Mubarak, aflat la putere timp de 30 de ani, este judecat pentru crimă, în timpul violenţelor din Egipt la începutul anului trecut, dar și pentru corupție, a început la 3 august.
El  este primul şef de stat care compare personal în faţa justiţiei, după ce a fost înlăturat de la putere în urma protestelor de anul trecut, denumite generic ”Primăvara arabă”.

Mâine, fostul președinte va compărea din nou în fața instanței.