Evenimentul Zilei > International > SCANDALUL TOPLESS cu Ducesa de Cambridge. Cuplul regal a depus plângere penală
SCANDALUL TOPLESS cu Ducesa de Cambridge. Cuplul regal a depus plângere penală

SCANDALUL TOPLESS cu Ducesa de Cambridge. Cuplul regal a depus plângere penală

Avocaţii prinţului William şi ai soţiei sale, Kate, au depus astăzi, la Paris, o plângere penală după ce revista franceză Closer a publicat, săptămâna trecută, o serie de fotografii în care ducesa de Cambridge apare în ipostaze indecente, în timp ce se afla în vacanţă cu soţul ei în Provence.

De asemenea, avocaţii au solicitat instanţei o decizie judecătorească prin care să i se interzică revistei Closer publicarea imaginilor respective, iar numărul respectiv să fie retras de pe piaţă. 
"Putem confirma faptul că o plângere penală a fost transmisă procuraturii franceze şi se referă atât la fotografierea Ducelui şi a Ducesei în timp ce se aflau într-o vacanţă privată, cât şi la publicarea imaginilor respective, care le-a încălcat dreptul la intimitate", a declarat un purtător de cuvânt al Casei Regale Britanice.
Potrivit jurnaliştilor de la bbc.co.uk, specialiştii în Drept au căzut de acord că, potrivit legislaţiei franceze în vigoare, fotografiile realizate în timpul vacanţei prinţului William şi a soţiei sale, Kate, reprezintă o încălcare flagrantă a intimităţii. 
În replică, editorul revistei Closer a declarat că fotografiile nu erau nici pe departe şocante, sugerând că ar exista imagini nepublicate încă în care cei doi membri ai familiei regale apar în ipostaze şi mai intime.
Decizia instanţei se aplică doar în Franţa
Potrivit legislaţiei franceze, daunele pe care le-ar putea plăti conducerea revistei pot ajunge la sute de mii de euro, iar editorul publicaţiei ar putea face şi un an de închisoare.
Însă, chiar dacă instanţa franceză va da câştig de cauză perechii regale, restricţia privind publicarea fotografiilor respective se va aplica doar în Franţa.
Revista italiană Chi, care face parte din acelaşi trust de presă ca şi revista franceză Closer, nu va încălca decizia judecătorească. De altfel, revista a publicat deja o ediţie specială, conţine peste 20 de pagini cu fotografiile incriminate. Iar prima pagină o înfăţişează pe ducesă topless, sub titlul "Regina este dezbrăcată". 
CITIŢI ŞI:

  • SCANDALUL fotografiilor TOPLESS cu ducesa de Cambridge. VEZI REACŢIA Casei Regale şi a presei britanice
Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: