Gospodinele au transmis că este foarte important să citești termenul de valabilitate al mai multor alimente folosite zi de zi! Află când expiră produsele! Făina nu are viață lungă...
Un produs proaspăt are alt gust și alt miros, iar rețetele tale au mari șanse să iasă delicioase. Gospodinele te sfătuiesc să te uiți la termenul de valabilitate al alimentelor din cămară măcar o dată la câteva zile sau la câteva săptămâni.
Fructele și legumele sunt cele mai pretențioase.Dacă nu sunt băgate la congelator, acestea nu rezistă mai mult de câteva zile.
Când expiră făina?
Produsele care stau la baza mâncărurilor gătite, precum orezul, făina, zahărul și uleiul nu rezistă foarte mult în cămara ta.
Făina se păstrează într-o punguță sau cutie de plastic și se depozitează în cămară sau în orice alt dulăpior din bucătărie. Specialiștii au demonstrat că acest produs are un termen de valabilitate de 8 luni de zile de la deschiderea pachetului, iar făina integrală expiră în jumătate de an de la prima folosire.
Dacă făina miroase urât, înseamnă că a venit momentul să o arunci la coș.
Când expiră alte alimente
Fiecare sticlă de ulei are un termen de valabilitate care este luat în considerare doar dacă păstrezi mereu capacul închis după ce folosești produsul. Daca lași sticla deschisă, uleiul intră în contact cu aerul şi lumina. Acesta nu rezistă mai mult de câteva luni, căpătând un miros înțepător și un gust neplăcut.
Fulgii de ovăz au viață mai lungă, dar cerealele aromate nu se laudă cu aceeași rezistență. În momentul în care punga este lăsată deschisă întră în contact cu aerul, iar acestea se înmoaie şi capătă consistenţa cartonului. Zahărul este motivul pentru care produsul se înmoaie. Dacă în momentul în care le guști, nu sunt crocante, acela este momentul să le arunci și să cumperi altele noi.
Cel mai rezistent produs
Cel mai de lungă durată aliment este bicarbonatul de sodiu. Acesta se folosește în aproape orice rețetă, ba chiar este folosit și pentru igiena dentară.Produsul este valabil și doi ani de zile după expirarea termenului de valabilitate scris pe etichetă.