Evenimentul Zilei > International > Rusia A LANSAT O TEHNOLOGIE care lasă NATO ŞI SUA FĂRĂ REPLICĂ. Avionului de vânătoare SU-57 a efectuat prima Misiune de Luptă (VIDEO)
Rusia A LANSAT O TEHNOLOGIE care lasă NATO ŞI SUA FĂRĂ REPLICĂ. Avionului de vânătoare SU-57 a efectuat prima Misiune de Luptă (VIDEO)

Rusia A LANSAT O TEHNOLOGIE care lasă NATO ŞI SUA FĂRĂ REPLICĂ. Avionului de vânătoare SU-57 a efectuat prima Misiune de Luptă (VIDEO)

Pe 19 noiembrie, Ministerul rus al Apărării a dat publicității un material video cu imagini în premieră ale avionului de vânătoare Su-57, aeronavă de-a cincea generație. Este vorba de prima operațiune militară la care participă acest tip de aparat de zbor, în Republica Arabă Siriană.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului rus al Apărării, ieșirea pe teren a aparatelor de zbor moderne de tip Su-57, din generația a cincea, a avut loc pentru a dovedi posibilitatea deja anunțată ca noile modele de aeronave să intre într-un mediu de luptă real.

"În cursul zborurilor, piloții au verificat performanțele aeronavelor, sistemul inteligent de gestionare a datelor, funcționarea sistemelor de la bord, inclusiv a armamentului la temperaturi ridicate, aparatura din planul secund și alți factori", se afirmă în declarație.
Un oficial al Forțelor Aeriene Ruse a confirmat că, în prima sa operațiune de luptă, modelul Su-57 a fost folosit în spațiul aerian din Siria în cadrul unor operațiuni împotriva Statului Islamic (IS) și altor militanți.
Echipajele celui mai nou avion de vânătoare fabricat de ruși, de tip Su-57, au efectuat peste 10 raiduri în Siria.
"Su-57 reprezintă un sistem de luptă avansat, al industriei aeronautice ruse, aflat la cea de-a cincea generație. A fost conceput pentru eliminarea tuturor tipurilor de ținte, fie că sunt în aer, terestre sau maritime. Manevrabilitatea ridicată, capabilitățile de zbor la viteză supersonică, sistemele moderne de la bord, precum și capacitatea de tip stealth, de a zbura nedetectat de radar, asigură o eficiență ridicată și superioritate aeriană", – se adaugă în aceeași declarație.
În luna august, comandantul șef al Forțelor Aerospațiale, General Colonel Viktor Bondarev, a declarat că avionul de vânătoare rusesc de tip T-50, din generația a cincea, a primit indicativul Su-57.