Evenimentul Zilei > International > Aviația Rusiei a simulat un atac cu rachete asupra Danemarcei
Aviația Rusiei a simulat un atac cu rachete asupra Danemarcei

Aviația Rusiei a simulat un atac cu rachete asupra Danemarcei

Avioane militare ruseşti au simulat, în luna iunie, un atac cu rachete asupra teritoriului Danemarcei, se arată într-un raport al serviciilor secrete daneze citat de publicaţia franceză Le Courrier International.

Potrivit raportului, avioanele ruseşti au coborât la o altitudine foarte joasă în apropierea insulei daneze Bornholm, unde se aflau mai mulți politicieni danezi, procedură folosită în cazul atacurilor cu rachete, dar s-au întors înainte de a intra în spaţiul aerian danez.

În documentul respectiv se mai arată și faptul că operaţiunea a fost cel mai important exerciţiu militar efectuat de Rusia în zona Mării Baltice, după anul 1991, iar acţiunea de simulare a unui atac a avut un caracter "mai ofensiv decât tot ce s-a văzut de mult timp".

Informațiile publicate de Le Courrier International vin în contextul în care, în ultimele două zile, 19 avioane militare ruseşti, printre care şi bombardiere strategice Tu-95, au fost reperate efectuând manevre deasupra Oceanului Atlantic, Mării Baltice, Mării Nordului şi Mării Negre. Astfel, Norvegia, Marea Britanie, Spania, Portugalia şi Turcia, state membre NATO, au fost obligate să-și ridice de la sol avioane de vânătoare pentru a le intercepta.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News