Care sunt cele mai scumpe orașe turistice din Europa în 2023

Care sunt cele mai scumpe orașe turistice din Europa în 2023 Cel mai scump loc de trai din Europa în 2024. Prețurile sunt uriașe. Sursa foto: dreamstime.com

Europa este o destinație de vis pentru toţi turiștii din lume. Istorie bogată, cultură diversă, bucătării grozave, dar toate aceste devin din ce în ce mai scumpe, mai ales după declanșarea războiului din Ucraina.

Întreruperile aprovizionării și creșterea prețurilor la energie, determinate de războiul din Ucraina, în majoritatea orașelor din Europa, costurile pentru toate serviciile au explodat.

În timp ce Hong Kong continuă să fie cel mai scump oraș din lume, câștigătorul din Europa îi aparține orașului Zurich. De fapt, Elveția este în top cu patru orașe cele mai scumpe din Europa.

Cele mai scumpe 10 orașe din Europa conform indicelui costului vieții

Zurich, Elveția: După cum probabil știți deja, Elveția este una dintre cele mai scumpe țări din lume, iar Zurich se remarcă drept cel mai scump oraș din Europa. Cu o istorie bogată și multe muzee, pe lângă poziția sa centrală în Europa și apropierea de faimoșii Alpi elvețieni, Zurich este o destinație atractivă. Cu toate acestea, această aventură poate costa o avere.

Ne puteți urmări și pe Google News

McMeal la McDonald's: 15,47 EUR Masă, Restaurant ieftin: 25,79 EUR Cappuccino: 5,39 EUR Bere: 7,22 EUR

Geneva, Elveția: Geneva, un oraș cosmopolit și al doilea oraș ca mărime din Elveția, este un important centru financiar și diplomatic. Standardul său de viață este printre cele mai înalte din Europa, dar la fel și cheltuielile sale de viață. Chiar și după standardele elvețiene, Geneva este considerată foarte scumpă pentru cei care trăiesc în Elveția.

McMeal la McDonald's: 15 EUR Masă, Restaurant ieftin: 26 EUR Cappuccino: 4,61 EUR Bere: 8 EUR

Londra, Marea Britanie: Londra este printre cele mai scumpe orașe din Europa. Capitala Angliei poartă reputația unui oraș extrem de scump din cauza prețurilor prohibitive ale chiriei, dar câștigurile relativ mari ajută la compensarea acestui fapt. Londra poate fi un oraș scump, dar obțineți valoare pentru banii pe care-i câștigați, deoarece aproape orice îți poți dori este chiar în fața ușii tale. Și calitatea generală a vieții este excelentă. Puține orașe se pot compara cu Londra în ceea ce privește scenele sale artistice, culturale, sportive, culinare și sociale.

McMeal la McDonald's: 7,99 EUR Masă, Restaurant ieftin: 18,27 EUR Cappuccino: 3,71 EUR Bere: 6,85 EUR

Lausanne, Elveția: Oraşul oferă o calitate a vietii de excepţie. Este adevărat că-i unul dintre cele mai scumpe orașe de locuit din Europa. Lausanne este cunoscută pentru că găzduiește sediul olimpic și este un oraș studențesc. Locul are stațiuni de schi populare, este între munți și are un lac frumos, Leman, unde localnicii practică windsurfing și schi nautic.

McMeal la McDonald's: 15,47 EUR Masă, Restaurant ieftin: 25,79 EUR Cappuccino: 5,08 EUR Bere: 8,25 EUR

Moscova, în topul celor mai scumpe orașe din Europa

În cea de a doua parte din toopul celor mai scumpe orașe din Europa avem Moscova, urmată de Oslo, capitala Norvegiei. În top se mai află  Luxemburg, Dublin sau Amsterdam.

Basel, Elveția: Basel, care se află la granițele de nord și de vest ale Elveției și, respectiv, Pădurea Neagră ăn partea sud a Germaniei și, respectiv, Alsacia, şi oferă oportunități remarcabile de agrement. Din acest motiv, Basel oferă un mod unic de viață. Nimic nu este la mai mult de câțiva pași dacă locuiești în Basel. Parcuri și locuri de joacă, precum și muzee, restaurante și cluburi de noapte. Există case și birouri moderne uluitoare, precum și un centru medieval al orașului și zone istorice din secolul al XIX-lea.

Basel este un oraș verde și ești invitat să te bucuri de sport, jocuri și recreere pe tot parcursul anului în mici oaze din cartiere și parcuri ale orașului. Dar totul vine cu un preț la această viaţă frumoasă, fiind lista celor mai scumpe orașe de locuit din Europa.

McMeal la McDonald's: 16,53 EUR Masă, Restaurant ieftin: 25,82 EUR Cappuccino: 5,34 EUR Bere: 7,75 EUR

Sursa: govisafree.com.