Evenimentul Zilei > Vremea > Avertizarea meteorologilor. Cum se va schimba vremea săptămâna viitoare
Avertizarea meteorologilor. Cum se va schimba vremea săptămâna viitoare

Avertizarea meteorologilor. Cum se va schimba vremea săptămâna viitoare

Vremea va fi călduroasă în weekend, dar la începutul săptămânii viitoare temperaturile vor scădea. Cerul va fi variabil.

Meteorologii au anunțat că cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate în sud și est. Aici, în prima parte a zilei, vor fi averse. Acestea vor avea și caracter torențial, fiind însoțite de descărcări electrice.

Vremea se va menține călduroasă, izolat caniculară la amiază în zonele de câmpie, disconfortul termic fiind în creștere. În cursul zilei de azi cerul va fi mai mult senin. Vor fi unele înnorări la munte. Iar spre seară și noaptea, treptat, în vestul, nordul și parțial în centrul țării, înnorările se vor accentua. Local se vor semnala averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului.

Pe arii restrânse, cantitățile de apă vor fi mai însemnate. În restul teritoriului, cerul va fi mai mult senin. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 29 și 34 de grade. Iar cele minime se vor încadra între 8 și 22 de grade. În București, vremea va fi în continuare frumoasă, dar călduroasă. La amiază, disconfortul termic va fi în creștere. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 33-34 de grade, iar cea minimă de 15-17 grade.

Duminică, vremea se va răci

Vremea se va răci semnificativ în regiunile vestice, nordice și centrale. Dar în rest va fi în continuare călduroasă. Pe arii restrânse va fi caniculară la amiază în sud-est, disconfortul termic fiind ridicat. Instabilitatea atmosferică va fi accentuată, ziua în vest, nord și centru. Iar seara și noaptea instabilitatea se va semnala mai ales în jumătatea de est a teritoriului.

Vor fi înnorări temporar accentuate. Se vor semnala frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și averse. Acestea vor avea și caracter torențial. Izolat vor fi căderi de grindină, cantitățile de apă fiind local mai mari. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 17…19 grade în nord și 34…36 de grade în sud-est. Temperaturile minime vor fi între 7…8 grade în depresiunile intramontane și 18…19 grade pe litoral.

Temperaturi mari în București

Vremea va fi călduroasă în București. Temperatura maximă va fi în jurul valorii de 34 de grade. La amiază disconfortul termic va fi ridicat. Cerul va fi mai mult senin în cursul zilei. Seara și noaptea vor fi înnorări temporar accentuate. Se vor semnala descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și averse, posibil moderate cantitativ. Temperatura minimă va fi de 14…16 grade.

Vreme rece luni, în sud-estul țării

Vremea se va răci și în sud-estul țării. Cerul va fi variabil. Vor fi înnorări temporar accentuate în sud și est, unde, mai ales în prima parte a zilei, se vor semnala averse. Ele vor avea și caracter torențial, fiind însoțite de descărcări electrice. Vântul va avea intensificări în special în estul țării și în zona montană înaltă.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 19 și 29 de grade, cele mai ridicate valori fiind în sud-vest. Temperaturile minime se vor încadra, în general, între 6 și 16 grade. Vremea în București se va răci luni accentuat comparativ cu ziua precedentă.

Cerul va avea înnorări în special în prima parte a zilei. Temporar vor mai fi averse, apoi se va degaja. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de circa 22 de grade, iar cea minimă va fi de 12…14 grade.

Marți, vreme rece

Marți, vremea va fi răcoroasă. Cerul va fi variabil. Vor fi înnorări temporar accentuate după-amiază în zona de munte, local fiind averse și descărcări electrice. Vântul va avea unele intensificări în sud-est. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 20 și 30 de grade, cu cele mai ridicate valori în sud-vest. Iar cele minime se vor încadra, în general, între 6 și 16 grade. Vremea în București va fi răcoroasă. Cerul va fi variabil, mai mult senin noaptea. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 25…27 de grade, iar cea minimă de 12…14 grade.

Cum va fi vremea miercuri, joi și vineri

Vremea va fi în general apropiată de normal din punct de vedere termic. Probabilitatea pentru manifestări de instabilitate atmosferică va fi mai mare în cursul după-amiezilor în zona de munte și în regiunile nordice.

Vremea se va încălzi la București, devenind normală termic pentru această dată. Ea va fi predominant frumoasă. Probabilitatea pentru ploi de scurtă durată va fi redusă.

Publicat in categoriile: Vremea
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: