Cu toate că în Capitală se anunță o vreme deosebit de caldă, Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis marţi o informare de vânt puternic valabilă la nivelul întregii ţări, în perioada 29 decembrie, ora 10:00 - 31 decembrie, ora 12:00.
Practic, de marţi, de la ora 10:00, până miercuri, la ora 8:00, cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat (15 - 20 km/h). Temperatura maximă va fi de 13 - 15 grade, iar cea minimă de 2 - 4 grade Celsius. Noaptea vor fi condiţii de ceaţă.
În intervalul menţionat, la munte vor fi perioade în care vântul va avea intensificări, mai ales în Carpaţii Meridionali, cu viteze de 60 - 70 km/h, iar la altitudini de peste 1.700 de metri, rafalele vor depăşi 90 km/h spulberând zăpada.
Astfel, meteorologii avertizează că vor fi, temporar, intensificări ale vântului şi în restul teritoriului, dar pe arii restrânse şi cu viteze mai mici.
De asemenea, vremea se va menţine deosebit de caldă şi în intervalul 30 decembrie, ora 8:00 - 31 decembrie, ora 12:00. Temperatura maximă va fi de 14 - 16 grade Celsius, iar cea minimă de 3 - 5 grade Celsius. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla în general slab. În orele dimineţilor vor mai fi condiţii de ceaţă.
Vremea va fi deosebit de caldă în Capitală în următoarele trei zile, cu temperaturi maxime de până la 15 grade Celsius, în timp ce vântul va sufla slab până la moderat, potrivit prognozei speciale emise marţi de Administraţia Naţională de Meteorologie pentru municipiul Bucureşti.
Vremea până pe 3 ianuarie 2021
Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă, în toate regiunile, cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în cele sud-estice.
Regimul pluviometric va fi local excedentar în zona Carpaților Meridionali, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.
Săptămâna 4-10 ianuarie
Temperaturile medii ale aerului vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.
Cantitățile de precipitații vor fi în general excedentare în regiunile extracarpatice, dar mai ales în zonele montane și sub-montane din jumătatea sudică a țării, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.