ANM. Zona montană a județelor Prahova, Argeş, Dâmboviţa,Caraș-Severin, dar și localități din județele Iași și Botoșani sunt, miercuri, sub avertizare cod galben de vânt puternic, care la rafală poate atinge 90 de kilometri pe oră, scrie Cancan.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare nowcasting cod galben pentru zona montană a județelor Prahova, Argeş și Dâmboviţa valabilă până la ora 10, dar și pentru Caraș Severin, valabilă până la ora 09.00.

În cele patru judeţe, la altitudini mai mari de 1.800 de metri, vântul depășește la rafală 90 de kilometri pe oră.

De asemenea, județele Iași și Botoșani sunt sunt avertizare cod galben până la ora 09.00, aici fiind anunțate și ploi.

Vremea se va menţine rece, deşi faţã de ziua anterioarã valorile termice vor marca o uşoarã creştere. Cerul va fi variabil, cu înnorãri în prima parte a intervalului în centrul, estul şi sud-estul ţãrii, unde pe arii restrânse va ploua slab, iar la munte vor fi precipitaţii slabe, mixte.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri la munte, în special pe creste, iar în timpul zilei şi în regiunile estice.

Temperaturile maxime se vor situa între 10 şi 20 de grade, iar cele minime se vor încadra între 1 şi 10 grade, mai scãzute în estul Transilvaniei, unde vor fi condiţii de brumã.