Evenimentul Zilei > International > AVERTISMENTUL Rusiei cu privire la TRANSNISTRIA
AVERTISMENTUL Rusiei cu privire la TRANSNISTRIA

AVERTISMENTUL Rusiei cu privire la TRANSNISTRIA

Ministerul rus de Externe a avertizat astăzi, într-un comunicat, că tensiunile din Transnistria riscă să escaladeze din cauza impasului negocierilor şi a blocadei economice impuse autoproclamatei republici transnistrene, relatează TASS.

"Părţile au avut un schimb de opinii despre situaţia din Transnistria şi despre procesul negocierilor. Partea rusă a exprimat o mare preocupare în legătură cu blocada impusă Transnistriei, care afectează viaţa socială şi economică în regiune", a comunicat Ministerul rus de Externe după întâlnirea dintre Grigori Karasin, adjunct al ministrului rus de Externe, şi vicepremierul moldovean Viktor Osipov.

"Pauza îndelungată privind consultările politice în formatul de negocieri pentru reglementarea crizei transnistrene conduce la escaladarea tensiunilor. Este important să fie evitate acţiunile care riscă să conducă la escaladarea actualelor condiţii şi la intensificarea retoricii provocatoare faţă de Transnistria, inclusiv în contextul evoluţiilor din Ucraina. Partea rusă a insistat ca oficialii de la Chişinău şi Tiraspol să se implice în normalizarea dialogului", se mai arată în documentul transmis de diplomația rusă.