Evenimentul Zilei > Social > Avertismentul macabru al unui medic: „Avem și lumânări și îi așteptăm”
Avertismentul macabru al unui medic: „Avem și lumânări și îi așteptăm”

Avertismentul macabru al unui medic: „Avem și lumânări și îi așteptăm”

Sătui să tot explice pericolul infectării cu noul coronavirus, medicii români par că au ajuns la capătul răbdării, mai ales că a început un nou fenomen: pacienți care refuză tratamentul medical.

Cristian Oancea este directorul Spitalului Victor Babeș din Timișoara. El susține că a obosit să tot explice pericolul prin care poate trece o persoană infectată cu noul coronavirus. Oancea mai spune că medicii au sunt la capătul răbdării din cauza supraaglomerării spitalelor dar și din cauza unor pacienți, care deși știu că sunt infecțați refuză să primească tratamentul și cer să se externeze.

„La Babeș mai avem șase sau șapte locuri libere, dar este o dinamică continuă, pentru că ne ajutăm cu colegii de la Spitalul CFR, care preiau cazurile asimptomatice sau ușoare. La noi, Terapia Intensivă este plină, sunt 4 locuri și toate sunt ocupate, sunt pacienți care cred mai mult în teoria conspirației decât în tratamentul medicamentos”, a spus Cristian Oancea.

Un pacient care a refuzat tratamentul medicamentos a ajuns între timp la terapie intensivă, în stare gravă. Medicii nu prea mai pot face mare lucru pentru el, decât să îi mențină funcțiile vitale ale organelor. „El a dat exemplul unui pacient a cărui stare s-a agravat pentru că a refuzat tratamentul: „Avem în Terapie un pacient care a refuzat tratamentul cu Remdesivir, ne-a spus că nu vrea sa facem experimente pe el. Din păcate, acum este la Terapie Intensivă si nu putem decât să îi dăm tratament suportiv”, a mai precizat Oancea.

Viitorul nu este unul roz, în condițiile date, numărul celor care vor fi infectații fiind din ce în ce mai mare. Marea majoritate a celor infectați nu cred că există Covid19 și nu cred că medicamentele pe care le primesc în spital îi pot ajuta, și asta și din cauza altor medici care vin la televizor și spun că acest virus nu poate fi tratat.

„Va fi din rău în mai rău. Cam 70% sunt adepții teoriei conspirației. Nu avem cu cine să luptam. Suntem dezarmați. Toată munca noastră s-a dus pe apa Sâmbetei. Pacienții au refuzat tratamentul susținând că nu vor sa facem experimente pe ei. Nu mai avem arme. Nu te poți lupta cu prostia, cu ignoranța si cu conspirația, cu indolența, cu nesimțirea, cu iresponsabilitatea. Nu ai ce să-i mai faci. Îi așteptăm în spitale, unde avem și lumânări. Ei cred că se fac bine de la natură. Avem pacienți relativ tineri, între 50 și 70 de ani”, a mai exolicat directorul Oancea.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: