Vă prezentăm declarațiile lui Dan Pavel.

O decizie foarte importantă

”Preocupați de un referendum inutil, nu am observat că între timp Senatul USA a votat (cu 50 la 48) pentru confirmarea lui Brett Kavanaugh ca judecător la Curtea Supremă. Aceasta este o decizie cu consecințe infinit mai importante decît referendumul nostru organizat degeaba. A fost o decizie crucială, iar americanii și lumea întreagă au uitat de Donald Trump, care nu mai ocupat agenda publică și toate canalele mediatice. De altfel, Trump a declarat că nu se va amesteca, după ce s-a prelungit audierea și s-a cerut ancheta FBI, pentru că era treaba Senatului.

Despre Supreme Court și independența judecătorilor

Se așteaptă mari schimbări în deciziile Supreme Court, dar eu cred că după ce ajung acolo judecătorii devin cu adevărat independenți. Sunt aleși pe viață. Iar în deciziile lor țin mai degrabă cont de raționamentele juridice ale celorlalți judecători decît de orice altceva.

Urmează evenimente importante

În lunile următoare se vor petrece evenimente importante în viața politică americană (într-o lună vor fi alegerile) și în politica externă americană (vor fi mai multe schimbări cruciale, care vor afecta planeta, dar despre toate acestea altădată)”, scrie Dan Pavel.