Evenimentul Zilei > International > AVERTISMENTUL Chinei pentru SUA. Ar pierde un eventual RĂZBOI
AVERTISMENTUL Chinei pentru SUA. Ar pierde un eventual RĂZBOI

AVERTISMENTUL Chinei pentru SUA. Ar pierde un eventual RĂZBOI

Li Keqiang, premierul chinez susţine că ţara sa nu îşi doreşte un război cu Administraţia Donald Trump, dar avertizează că o astfel de situaţie ar genera pierderi în primul rând pentru Statele Unite ale Americii.

Într-un discurs rostit la Congresul Partidului Comunist chinez, Li Keqiang a evocat recentele tensiuni cu Statele Unite în materie de securitate şi din cauza relaţiilor comerciale, în contextul în care preşedintele american, Donald Trump, a atribuit Beijingului presupuse activităţi de manipulare monetară.

"Speranţa noastră, a părţii chineze, este că, indiferent de obstacolele pe care le va întâmpina relaţia bilaterală, va continua să se îndrepte într-o direcţie pozitivă", a spus Li Keqiang, citat de Mediafax.

"Recent, am citit un articol elaborat de un influent institut internaţional. Concluzia era că, în cazul izbucnirii unui război comercial între China şi Statele Unite, companiile cu acţionari străini, în special cele americane, ar suporta consecinţele", a atras atenţia şeful Guvernului de la Beijing.

"Noi nu vrem să asistăm la un război comercial între cele două naţiuni. Această situaţie nu ar face mai corecte relaţiile comerciale şi ar afecta ambele părţi", a insistat Li Keqiang.

Secretarul de Stat american, Rex Tillerson, a sosit miercuri la Tokyo (Japonia), urmând să efectueze peste câteva zile prima vizită oficială în China.