Evenimentul Zilei > Social > Avertisment! Vom rămâne cu frica de Covid şi nu vom mai avea încredere în nimeni
Avertisment! Vom rămâne cu frica de Covid şi nu vom mai avea încredere în nimeni

Avertisment! Vom rămâne cu frica de Covid şi nu vom mai avea încredere în nimeni

Vom rămâne cu frica de tot ceea ce se petrece în proximitatea noastră, nu vom scăpa aşa de uşor de acest coşmar pe care-l trăieşte toată planeta. Din acest motiv, vom căuta tot felul de scuze pentru a sta mai mult acasă şi chiar să evităm de a mai lucra la birou.

Motivul? Frica de boală! Dar chiar şi această simplă frică poate să creeze simptome de boală.

Gaspar Gyorgy, psiholog: “Din cauza acestei frici de boală s-ar putea ca persoana să nu vrea să iasă din casă, să evite să meargă la serviciu, să ceară scutiri medicale pentru a se proteja”.

Toate acestea se vor întâmpla din cauza nesiguranţei şi a faptului că nu avem garanţia că un coleg sau un prieten nu este infectat. Acesta fiind primul pas spre singuratate

Şi continuă: “Ce am observat eu în calitate de psihoterapeut este că în momentul în care ne cuprinde o frică, dacă nu avem pe cineva apropiat cu care să comunicăm această frică, se amplifică, se mărește acesta frică”.

Devenim ipohondri

Gaspar Gyorgy: “Când vine vorba de ipohondrie, ceea ce au observat specialiștii este că, de cele mai multe ori, persoana își experimentează într-o manieră exagerată senzațiile – nu am o problemă serioasă, nu am Covid-19, dar pentru că am început să tușesc, pentru că am început să simt o căldură mă confrunct cu ceva foarte grav”, a mai spus expertul citat de protv.