Evenimentul Zilei > Social > AVERTISMENT din partea jandarmeriei pentru PROTESTATARI
AVERTISMENT din partea jandarmeriei pentru PROTESTATARI

AVERTISMENT din partea jandarmeriei pentru PROTESTATARI

Jandarmeria Română le transmite protestatarilor că asigură fără discriminare protecţia tuturor persoanelor care aleg să-şi exprime opiniile în mod paşnic.
„Jandarmeria Română asigură fară discriminare protecţia tuturor persoanelor care aleg să-şi exprime opiniile în mod paşnic. #Atenţie la recomandările sau indicaţiile forţelor de ordine. #Sesizaţi jandarmilor imediat, orice problemă care ar putea afecta desfăşurarea paşnică a manifestaţiilor. Jandarmeria este o instituţie echidistantă, care asigură ordinea şi siguranţa publică, garant al drepturilor constituţionale ale cetăţenilor, cât timp aceştia le exercită paşnic”, se arată într-o postare a Jandarmeriei Române, pe Facebook.
 
Mai multe proteste au fost anunţate pentru ziua de duminică, în Capitală, dar şi în alte oraşe din ţară. Grupurile civice cer în stradă retragerea legilor justiției și respingerea acestora în Parlament.
 
Protestatarii au adus pancarte cu mesaje precum "Un popor care votează corupţi, hoţi şi trădători nu este victimă, este complice ", "Noul cod fiscal- noua ordine a jafului", "Nu va fi pace fără justiţie socială" şi scandează "Hoţii", "Demisia", "PSD, ciuma roşie" sau "Jos Tăriceanu, Dragnea şi tot neamul".
 
„Ceea ce mă nemulţumeşte pe mine e simplu. Este încercarea ast nefericită de a schimba legile astea ale justiţiei. Şi nu atât schimbarea legilor justiţiei, cât schimbarea unei paradigme care a făcut America mare de 250 de ani, şi anume balansarea puterilor. Asta se încearcă acum, ori asta nu e normal indiferent de cine este acum la Cotroceni, Palatul Victoria sau indiferent de nume. E vorba de un principiu aici”, a declarat un protestatar, conform Mediafax.