Avertisment pentru utilizatorii de vape. Se expun unui mare pericol, concluzia e fără dubii

Oamenii care folosesc vape în mod regulat au fost avertizați asupra toxinelor care ar putea exista într-o aromă populară. Milioane de oameni din Marea Britanie folosesc vape, devenind o alternativă mai ieftină la fumatul țigărilor.

Vape-ul și țigările electronice au ajutat milioane de oameni să renunțe la fumat, iar NHS spune că vă pot ajuta să vă gestionați pofta de nicotină. Un raport guvernamental din Marea Britanie a constatat anterior că țigările electronice sunt cu aproximativ 95% mai puțin dăunătoare decât produsele din tutun.

Aromele nocive din vape-uri

Oamenii de știință au avertizat acum că persoanele care optează pentru arome de mentol sau mentă ar putea fi expuse riscului de otrăvire. Experții de la Duke University School of Medicine au descoperit că producătorii folosesc agenți sintetici în unele produse. În special, ei au descoperit că agenții WS-3 și WS-23 au fost incluși în lichidele de vape-uri la niveluri mai mari decât le consideră sigure Organizația Mondială a Sănătății (OMS).

Mulți furnizori au optat pentru a realiza lichide care au același efect de răcire ca și țigările mentolate - dar fără gustul de mentă. Ca parte a cercetării lor, medicii s-au uitat la mărci populare care folosesc un sistem de înlocuire a cartușelor. Au folosit tehnologie sofisticată pentru a separa e-lichidele de cele de răcire sintetice. Apoi au analizat marja de expunere (MOE) pentru a determina cât de mare este riscul folosirii lichidelor de răcire sintetice în țigările electronice.

Acești agenți de răcire sintetici nu s-au găsit doar în produsele de tip mentol și mentă, dar au fost prezenți și în fructe, bomboane și multe alte arome dulci care sunt populare și atrag utilizatorii de vape mai tineri. Toxicitatea poate fi mortală, deoarece aceasta poate afecta modificările circulației, ceea ce poate duce la otrăvirea celulelor.

Riscurile aduse de țigările electronice

Experții au adăugat că autoritățile de reglementare ar trebui să ia în considerare revizuirea produselor de la marca Puffbar pe care le-au testat. Acest lucru, au spus ei, se datorează faptului că aceste două substanțe chimice pot fi utilizate ca aditivi alimentari, dar nu sunt sigure pentru a fi inhalate.

Cercetătorii au adăugat că producătorii le folosesc în orb atunci când adaugă astfel de substanțe chimice în produsele lor. Alți medici au avertizat și despre pericolele țigărilor electronice. Cercetătorii din California au spus că țigările electronice ar putea „declanșa leziuni periculoase ale creierului și inimii”. S-a sugerat că vape-ul este la fel de rău ca țigările pentru reducerea funcției vaselor de sânge.

În SUA, FDA a publicat o propunere de a interzice vânzarea țigărilor mentolate, precum și a tuturor trabucurilor aromate și a produselor din tutun. Interdicția nu ar afecta țigările electronice cu mentol, dar ar putea afecta vânzarea altor produse, cum ar fi dispozitivele cu tutun încălzit sau țigările cu niveluri foarte scăzute de nicotină. De asemenea, țigările cu mentol au fost interzise în Marea Britanie, ca parte a inițiativei Uniunii Europene (UE) de a proteja oamenii de efectele nocive ale tutunului, potrivit The Sun.