Avertisment pentru Rusia: Barack Obama va efectua o vizită la Chișinău

Avertisment pentru Rusia: Barack Obama va efectua o vizită la Chișinău

Preşedintele Statelor Unite ale Americii, Barack Obama, va efectua o vizită în Republica Moldova, a anunţat aseară premierul Iurie Leancă, în cadrul emisiunii “Moldova în direct" difuzată de postul public de televiziune Moldova-1.

“Am iniţiat un nou cadru de dialog strategic cu SUA. Cadrul de lansare a acestui dialog este foarte favorabil. Ne propunem să dezvoltăm relaţiile cu această ţară, în special dorim să atragem investitorii americani. Unul dintre subiectele discutate s-a referit la promovarea vinurilor moldoveneşti pe piaţa americană”, a declarat premierul moldovean.

În cadrul discuţiilor, Barack Obama a spus că va efectua o vizită la Chişinău până la finalul celui de-al doilea mandat al său, a declarat Leancă, referitor la discuţiile avute recent la Washington cu liderul de la Casa Albă. „M-am bucurat că și președintele Obama a vorbit despre vinurile excelente moldovenești. Și la invitația mea a zis că, neapărat, până la expirarea mandatului, va face o vizită, aici, la Chișinău”, a anunțat oficialul moldovean.   

Premierul moldovean a anunțat, în același context, că o importantă companie americană va face o investiție semnificativă în Republica Moldova, deschizând o fabrică de piese auto care va crea numeroase locuri de muncă.

Ne puteți urmări și pe Google News

Săptămâna trecută, premierul Iurie Leancă a efectuat o vizită oficială în SUA. În martie 2011, vicepreședintele american Joe Biden a vizitat Republica Moldova. În decembrie 2013, secretarul de Stat, John Kerry, s-a aflat în Republica Moldova cu un mesaj ferm de susținere a ambițiilor pro-europene ale Chișinăului. Anunțul premierului moldovean a venit concomitent cu vizita la Washington a premierului interimar ucrainean Arsenii Iașteniuk in cursul căreia Barack Obama și-a exprimat susținerea clară pentru Ucraina în contextul tensiunilor din Crimeea.