Evenimentul Zilei > Politica > Avertisment pentru Johannis şi Dragnea. Doi politicieni, făcuţi PRAF: „Nu contăm cu un MOŞNEAG şi o GRIZETĂ”
Avertisment pentru Johannis şi Dragnea. Doi politicieni, făcuţi PRAF: „Nu contăm cu un MOŞNEAG şi o GRIZETĂ”

Avertisment pentru Johannis şi Dragnea. Doi politicieni, făcuţi PRAF: „Nu contăm cu un MOŞNEAG şi o GRIZETĂ”

Consultantul politic Cozmin Guşă a analizat ultimele evenimente de pe scena politică a lumii şi a prefaţat impactul pe care acestea le vor avea faţă de România. Guşă crede că prezenţa lui Teodor Meleşcanu în fruntea corpului diplomatic extern, dar şi luptele interne care vizează amnistia şi graţierea nu ajută ţara noastră în raport cu nicio altă ţară.

"Ar fi greu să lămuresc telespectatorii despre ce vrea Trump, pentru că nici el nu ştie ce îşi doreşte. Fiind un prizonier al industriei de show business, el vrea să se mişte, ştie că mişcările sale sunt mediatizate, face multe lucruri, într-un fel amestecat, ciudat, nerespectând regulile de până acum şi vrea ca populaţia care l-a ales să spună "Mă, ăsta e consecvent, se mişcă…uite, ştie ce face. O fi deştept"…Pentru că dacă de candidatul Trump în campanie se cam râdea, în batjocură, preşedintele Trump e cu valiza nucleară la purtător, este şeful suprem al celei mai importante şi influente ţări deocamdată şi al unui bloc militar, în calitatea SUA de lider de facto al NATO, şi gesturile sale capătă acum altă greutate. 

Cetăţenii SUA, în marea lor majoritate, nu au votat promisiunile lui Trump, a fost un vot antisistem, un vot împotriva corporaţiilor multinaţionale care au sprijinit-o masiv pe Hillary Clinton, un vot împotriva familiilor politice clasice, care şi-au dat mâinile pe sub masă, chiar republicani fiind, pentru a sprijini dinastia Clinton….Nu cred că acest vot anti aşteaptă gesturi din partea lui Trump, dacă este consiliat astfel de consultanţii săi politici, deşi nu cred că îi ascultă, ar fi o părere greşită. 

În timp ce noi ne ocupăm de amnistie şi graţiere, chestionând dacă amărâţii trataţi ca animalele în penitenciare nu ar trebui să fie eliberaţi sau nu ar trebui să revenim la o pace internă, lucruri evidente, pe care însă noi tot le dezbatem….trec oportunităţile pe lângă noi", a explicat Guşă. 

"Tendinţa în zona noastră nu e de a-l lăuda pe Trump. Nici de a-l lăuda pe Putin, ci de a negocia foarte bine resursele geopolitice şi geoeconomice pe care le avem, pentru a putea fi importanţi. Cei care vorbesc la telefon, când negociază, să poată spune: "Dar România şi potenţialul său la ce mi-ar folosi?" Pe de o parte, Trump ar spune: "La ce mi-ar folosi parteneriatul strategic cu România în negocierile cu Putin". Pe de altă parte, Putin ar spune, "Ce nevoie aş avea de România în aceste negocieri, dacă Trump îmi propune ceva". Ei nu pot să îşi dea singuri răspunsul la această întrebare, pentru că atunci diplomaţia noastră ar deveni inutilă, iar dacă şi-ar da singuri răspunsul ar fi unul care le-ar conveni doar lor, nu şi sistemului nostru. Noi nu suntem în stare. Cu un "moşneag" şi o "grizetă" care fac politica externă, şi nu vreau să se simtă jigniţi nici doamna Birchall şi nici domnul Meleşcanu, noi nu putem conta. Şi cu un domn Iohannis şi un domn Dragnea ocupaţi cu această luptă despre amnistie şi graţiere, toate oportunităţile posibile se vor scurge pe lângă noi", a explicat consultantul politic", a încheiat Guşă.