Evenimentul Zilei > Politica > AVERTISMENT înfricoșător: România și Polonia sunt AMENINȚATE de armele NUCLEARE ale RUSIEI! Noul RĂZBOI RECE
AVERTISMENT înfricoșător: România și Polonia sunt AMENINȚATE de armele NUCLEARE ale RUSIEI! Noul RĂZBOI RECE

AVERTISMENT înfricoșător: România și Polonia sunt AMENINȚATE de armele NUCLEARE ale RUSIEI! Noul RĂZBOI RECE

Politologul și scriitorul Dan Pavel avertizează, pe Facebook, că amenințările proferate de Vladimir Putin la adresa SUA sunt mai explicite decât cele emise în timpul Războiului Rece și că România și Polonia trebuie să ia în serios armamentul rusesc convențional și nonconvențional.

EVZ vă prezintă declarațiile lui Dan Pavel.

O demonstrație de forță a Kremlinului  

”Pentru prima dată președintele Rusiei amenință SUA și aliatele ei din prima linie, inclusiv România, cu arme mult mai puternice decît se credea, capabile să străpungă toate sistemele de apărare antiatomice. Putem să ne permitem luxul de a ignora asemenea amenințări? În plină campanie pentru alegeri cu învingător predeterminat, Vladimir Putin a făcut o demonstrație de forță. În afară de promisiunile electorale legate de măsurile antisărăcie, de creștere a nivelului de trai, în cuvântarea televizată eternul președinte a prezentat o serie de filme video și de animație privind progresele rusești în materie de armament convențional și nonconvențional.

Amenințarea Rusiei

Nici în timpul Războiului Rece nu au fost transmise public amenințări atât de explicite la adresa rivalului nuclear, the United States of America. Seriozitatea lor este și mai gravă pentru statele din „prima linie” de apărare, precum România și Polonia. Putin a anunțat că Rusia a dezvoltat și testat o nouă linie de arme strategice nucleare capabile să străpungă toate sistemele de apărare antinucleare ale SUA (deci și ale NATO)”, scrie Dan Pavel.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.