Evenimentul Zilei > International > Avertisment IMPORTANT pentru turiştii români care şi-au planificat o vacanţă în Grecia
Avertisment IMPORTANT pentru turiştii români care şi-au planificat o vacanţă în Grecia

Avertisment IMPORTANT pentru turiştii români care şi-au planificat o vacanţă în Grecia

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români care călătoresc în Grecia să aibă asupra lor suficienţi bani lichizi pentru acoperirea tuturor cheltuielilor în eventualitatea unor întreruperi ale activităţilor bancare în această ţară. În plus, turiştii trebuie să aibă în vedere faptul că marţi toate categoriile de transportatori maritimi vor fi în greva de avertisment vreme de 24 de ore.

Sursă citată atenţionează asupra duratelor mari de aşteptare provocate de suprasolicitarea serviciilor bancare din Grecia. "Ambasada României la Atena şi Consulatul General de la Salonic împreună cu Centrală MAE monitorizează îndeaproape evoluţiile, inclusiv din perspectiva unor eventuale repercusiuni asupra serviciilor turistice în actualul context economic din Grecia", precizează comunicatul difuzat duminică seară de MAE.

Ministerul Afacerilor Externe a emis şi un avertisment pentru turiştii români care vor să calatoareasca în această perioada în Grecia. Marţi toate categoriile de transportatori maritimi vor fi în greva de avertisment timp de 24 de ore, situaţie în care turiştii ar putea avea nevoie de un plan de rezervă dacă au stabilit, pentru 30 iunie, o cursă cu feribotul către una dintre insulele elene.

"Vor fi afectate toate categoriile de transportatori maritimi. Organizatorii grevei au anunţat că vor protesta faţă de încălcarea de către companiile de transport maritim a contractelor colective de muncă", precizează MAE, care recomandă cetăţenilor români să consulte pagina de Internet www.mae.ro înainte de a pleca la drum.

Totodată, Ministerul de Externe reiterează faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia "Călătoreşte în siguranţă" (poate fi descărcată gratuit din "App Store" şi "Google Play"), care oferă informaţii, recomandări de călătorie şi posibilitatea de a fi alertaţi, în cazul în care apar situaţii speciale, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare "Un SMS îţi poate salva viaţa!".