Cel puțin asta susține Şefa Serviciului European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (ECDC). Potrivit declarațiilor făcute de directoarea Andrea Ammon în fața eurodeputaților. În țara noastră, dar și în Marea Britanie, Polonia şi Suedia nu există schimbări substanţiale în ultimele 14 zile în ceea ce privește număru de noi cazuri. Numai Bulgaria stă mai prost decât noi din acest punct de vedere, în condițiile în care vârful epidemiei a fost depășit în majoritatea țărilor europene. Amănunte ne oferă publicația grecească I Efimerida.

Şefa Serviciului European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (ECDC) a declarat că Marea Britanie este una dintre ţările europene în care pandemia de coronavirus nu a atins vârful.

28.500 de morţi de Covid-19 în Marea Britanie

Până în data de 3 mai, în Marea Britanie au fost înregistrate aproape 190.000 de cazuri de Covid-19 şi 28.500 de decese. În Europa, numai Italia a raportat un număr mai mare de decese din cauza coronavirusului. Premierul britanic Boris Johnson, care a trecut el însuşi prin infecţia cu SARS-CoV-2, a declarat joi că ţara sa a depăşit vârful epidemiei şi se află pe trend descendent.

Andrea Ammon, directoarea ECDC, a declarant, însă, în faţa europarlamentarilor că Bulgaria continuă să înregistreze o creştere a numărului de cazuri, iar în Marea Britanie, Polonia, România şi Suedia nu există schimbări substanţiale în ultimele 14 zile.

În restul ţărilor europene se observă o scădere a numărului de noi cazuri, a mai spus Ammon. „De sâmbătă se pare că valul iniţial de contagiune (în Europa) a trecut de vârf”, a declarat Ammon europarlamentarilor pe durata teleconferinţei.

ECDC urmăreşte cele 27 de state membre UE, plus Marea Britanie, Norvegia, Lichtenstein şi Islanda”.