Sancțiunile europene au fost impuse pe fondul conflictului dintre Rusia și Ucraina

Ieri seară, președintele Franței, François Hollande, și cancelarul german, Angela Merkel, care au discutat la telefon marți seară cu liderul de la Kremlin, Vladimir Putin cu președintele ucrainean, Petro Poroșenko, îndemnându-I să reia negocierile "pentru a nu mai pierde timpul", scrie AFP citată de Agepres.

"Discuțiile din cadrul grupului de contact trebuie reluate la Misnk cât la repede cu putință și să ducă la rezultate concrete asupra următoarelor puncte, în vederea punerii lor rapide în aplicare: un acord de încetare a focului efectiv și durabil, schimburile de prizonieri și ameliorarea situației umanitare în teritoriile aflate sub controlul separatiștilor",a comunicat președinția franceză.
"Convoaiele care vin din Ucraina, Rusia și UE trebuie toate desfășurate conform dreptului ucrainean", menționează documentul amintit.
Această convorbire între François Hollande, Angela Merkel, Petro Poroșenko și Vladimir Putin a avut loc "înainte de participarea la Consiliul European din 18 decembrie, care va analiza situația din Ucraina".