Evenimentul Zilei > International > AVERTISMENT. Agresiunile extremiștilor sunt în creștere în Germania
AVERTISMENT. Agresiunile extremiștilor sunt în creștere în Germania

AVERTISMENT. Agresiunile extremiștilor sunt în creștere în Germania

Potrivit raportului anual publicat de serviciile de informații interne din Germania, actele violente comise de extrema dreaptă împotriva străinilor au crescut cu 20,4% în 2013, comparativ cu anul precedent.

Astfel, numărul total de cazuri înregistrate anul trecut au fost de 473.

"Sunt foarte îngrijorat să vad cum scena extremei drepte încearcă fără încetare să otrăvească opinia publică împotriva străinilor. În cursul anului 2013, tentativele lor destinate propagării fricii şi prejudecăţilor (…) au fost deosebit de active în locurile unde se află centre pentru solicitanţi de azil. Ei au iniţiat manifestaţii sau au participat deghizaţi la reuniuni în aparenţă la iniţiativa cetăţenilor", a adeclarat ministrul german de Interne, Thomas de Maizière, la prezentarea raportului.

Documentul respectiv menționează și creșterea cu 26,6% a actelor de violenţă comise de mișcările de extremă stânga, respectiv 1.100 de incidente înregistrate. "Poliţiştii sunt, în mod deosebit, victimele constante ale acestor violenţe comise de extrema stângă", a mai precizat ministrul german.