Șelomov mai deține un pachet de 2,1% din acțiunile Rossiya Bank prin intermediul companiei „Platinum”. Nepotul lui Vladimir Putin a de declarat  pentru cotidianul rus “Novaya Gazeta” că unchiul său nu are nicio legătură cu compania Accept și cu averea deținută de el.

Între anii 2002 și 2017, Șelomov a lucrat ca „specialist în diverse chestiuni” în cadrul companiei de navigație de stat, Sovcomflot. Conform surselor săptămânalului Proekt, acesta a fost „recomandat” companiei de către Igor Sechin, fostul director adjunct al administrației prezidențiale ruse.

Jurnaliștii de la Proekt susțin faptul că Accept ar fi  doar o fațadă și că adevărații proprietari ai afacerii sunt persoane din cercul apropiat al lui Putin. Sediul social al companiei Accept se află la numărul 38 de pe strada YaLiniya Vasilievskogo Ostrova din Sankt Petersburg . Același imobil servește ca sediu al „Companiei de administrare a băncii Rossiya”, al cărui număr de telefon coincide cu cel al firmelor Arkonn și BusinessRoss, care aparțin lui Iuri Kovalchiuc, un alt prieten apropriat al lui Putin și acționar al băncii Rossiya.

În orașul Zerechye din provincia Tver din Rusia, Shelomov deține o „casă de lemn, înconjurată de un gard mic”. Shelomov merge acolo „câteva zile” în fiecare săptămână și conform vecinilor acestuia, soția lui locuiește în această casă pe tot parcursul verii.

Anterior, presa rusă a relatat faptul că nepotul lui Putin locuiește cu familia acestuia într-o zonă rezidențială de la marginea orașului St. Petersburg. Valoarea casei acestuia, potrivit unei evaluări,ytre ar fi  de aproximativ 316.000 de USD.