Evenimentul Zilei > Social > Aventurile unei femei din Venezuela s-au terminat la Cernavodă. Găsită fără acte, preluată de Poliția Imigrări
Aventurile unei femei din Venezuela s-au terminat la Cernavodă. Găsită fără acte, preluată de Poliția Imigrări

Aventurile unei femei din Venezuela s-au terminat la Cernavodă. Găsită fără acte, preluată de Poliția Imigrări

O femeie, de 39 de ani, din Venezuela, a fost găsită de polițiștii din Cernavodă într-o casă din oraș în care locuia fără forme legale. Femeia a fost depistată imediat după ce partenerul ei, un român din Cernavodă, a fost arestat pentru săvârșirea unei infracțiuni de tîlhărie.

Femeia din Venezuela nu avea acte, a prezentat doar un act de rezidență spaniol, motivând că și-ar fi pierdut documentele. Ea a spus polițiștilor că are 39 de ani, că este cetățean al statului Venezuela și ar fi sosit în Europa în anul 2001, căsătorindu-se cu un cetățean spaniol. La Cernavodă ar fi ajuns în 2018, având o relație de concubinaj cu un român, de 43 de ani. Acesta a fost arestat preventiv, în urmă cu câteva zile, după ce polițiștii au demonstrat că, în data de 30 decembrie 2018, a furat două sticle cu băuturi alcoolice, în valoare de 160 de lei, dintr-un magazin. Când agenții de securitate au încercat să-l imobilizeze, bărbatul i-a luat la bătaie.

Deoarece în privința femeii, care acum a rămas singură, partenerul ei fiind arestat, existau suspiciuni cu privire la condițiile în care a intrat în România, a fost informat  Serviciul pentru Imigrări Constanța, persoana fiind predată pe bază de proces verbal. Ea nu a putut prezenta polițiștilor de Imigrări documente care să demonstreze identitatea și dreptul de ședere în Uniunea Europeană. Deasemenea nu se știe cât de legal a intrat ea in țară. De aceea, femeia a fost trimisă, ieri, la Centrul de Luarea în Custodie Publică, din București, în vederea returnării în Venezuela sau, dacă spusele ei se confirmă, în Spania.