Aventurile lui David Neacşu în deşertul îngheţat

Aventurile lui David Neacşu în deşertul îngheţat

A cucerit unele dintre cele mai înalte creste ale lumii şi a condus prima expediţie românească pe muntele Everest.

Alpinistul David Neacşu tocmai s-a întors din aventura din Antarctica, unde a urcat, împreună cu Tulit Zsombor, pe vârful Vinson, cel mai înalt de pe continent şi unul dintre cele mai friguroase din lume.

David Neacşu are la activ 30 de expediţii în toate cele 7 continente ale lumii. În perioada 3 ianuarie - 15 februarie 2009, a organizat împreună cu Zsombor expediţia românească "Northland Antarctica 2009, Mt. Vinson 4.897", al cărei scop declarat a fost  ascensiunea vârfului Vinson, de aproape 4.900 de metri, situat la 1.200 de kilometri de Polul Sud.

Expediţia face parte dintr-un proiect care presupune ascensiunea celor mai înalte vârfuri de pe cele şapte continente: Elbrus (5.642 metri - Europa), Kilimanjaro (5.895 metri – Africa), McKinley (6.194 metri – America de Nord), Aconcagua (6.962 metri – America de Sud), Carstensz Pyramid (4.884 metri - Oceania) şi Everest (8.848 - Asia).

Ne puteți urmări și pe Google News

La doar câteva zile de la întoarcearea în ţară, când nici nu s-a “dezgheţat » bine, David Neacşu povesteste pentru evz.ro cum a decurs expediţia de la Polul Sud, cum a descoperit pasiunea pentru alpinism şi care sunt munţii pe care nu i-ar mai escalada niciodată.