Veste uriașă pentru români. Se întâmplă în 2020. Primul efect al venirii PNL la putere

Veste uriașă pentru români. Se întâmplă în 2020. Primul efect al venirii PNL la putere

În numai o lună de stat la Palatul Victoria, Guvernul Orban a reușit să miște rotițele motorului economiei.

Ultimul barometru al PriceWaterhouseCoopers, realizat în luna octombrie pe 60 de firme, arată că, în 2020, mai mult de jumătate dintre companiile româneşti intenţionează să crească numărul angajaţilor, în medie cu 11%!

Vestea este una uriașă și îi va bucura în special pe românii care activează în sectorul IT, unde este așteptată o creştere a numărului personalului calificat cu 20%, informează Radio România Actualități. 91% dintre companiile chestionate au anunțat că intenționează să mărească schema de personal cu 20%.

Sectoarele în care se vor face angajări sunt industria auto şi retail, unde jumătate dintre firme au nevoie de un plus de 6,4%. Creşteri de personal au mai menționat 40% din companiile din sectorul serviciilor financiare și 30% dintre companiile sectorului farmaceutic.

Ne puteți urmări și pe Google News

PriceWaterhouseCoopers România estimează că ţara are nevoie de un milion de angajați în următorii cinci ani, pentru a obține rezultate notabile. Prin asta se înțelege o creștere economică medie de 3,5% anual. Contextul actual este unul dificil, deoarece în ultimii ani forța de muncă a devenit din ce în ce mai greu de găsit, limitându-se potențialul de dezvoltare a economiei.

Ca să rebalanseze situația, Guvernul României, dar și companiile interesate ar trebui să se implice în programe de educație care să dezvolte competențele angajaților. Învățământul dual este o oportunitate de luat în seamă pentru viitorul țării.

Pe de altă parte, potrivit sondajului, cele mai multe locuri de muncă au fost create în 2019 în zona digitală și social media, pe fondul apariției noilor tehnologii și a automatizării. Se estimează că automatizarea va afecta în scurt timp contabilitatea, suportul IT, zona administrativă și cea de analiză financiară.