Înainte să îşi închidă pagina de Facebook, pe data de 4 februarie, primarul Capitalei, Gabriela Firea, îi îndeamna pe români să semneze o petiție online pentru susținerea Guvernului Grindeanu, contestat în stradă de sute de mii de români după ce a adoptat ordonanța de urgență privind modificarea codurilor penale.

Iată mesajul:

„Eu am semnat! Semnează şi tu dacă ţii la România, la Constituţie, la respectarea votului românilor din 11 decembrie, la o guvernare prin care oamenii să trăiască mai bine în ţara lor. Ne-am săturat de tehnocraţi şi manipulările lor“. Acesta era mesajul transmis de Firea înainte să dea „shut down“ la pagina ei de facebook.

Astăzi, surpriză! La redeschiderea paginii oficiale de Facebook a Gabrielei Firea niciun astfel de mesaj nu se mai regăsea. Singurul postat recent este: „O noua saptamana, un nou inceput! Sper ca mai bun… Va multumesc tuturor pentru mesajele de sustinere si gandurile pozitive pe care mi le-ati transmis. Acestea m-au ajutat sa rezist, intr-un ocean de ura. Voilupta intotdeauna pentru dreptul fiecaruia dintre noi de a ne spune opinia. Fara injurii, fara violenta, fara amenintari, chiar cu moartea. Tipul acesta de mesaje l-am indreptat catre autoritati. Nimeni nu se poate ascunde la nesfarsit dupa un computer. Romania este a noastra, a tuturor! Sa invatam sa ne ascultam argumentele. Orice eroare se poate indrepta. Cine este fara de greseala?“