Evenimentul Zilei > Social > Avantaje vata minerala si izolatii tehnice de la www.e-izolatii.ro (P)
Avantaje vata minerala si izolatii tehnice de la www.e-izolatii.ro (P)

Avantaje vata minerala si izolatii tehnice de la www.e-izolatii.ro (P)

Cu toții știm cât de important este să dispunem de o izolație termică eficientă a casei noastre.

Dacă aceasta este de cea mai bună calitate, transferul termic va fi redus, iar costurile de întreținere a locuinței vor scădea considerabil. Prin alegerea unui sistem de izolație adecvat putem beneficia de mai mult confort atât pe perioada iernii, cât și pe perioada verii.

Variantele cele mai rentabile sunt oferite de vata minerala si izolatii tehnice de la www.e-izolatii.ro. Materialele și soluțiile propuse de acest site sunt extrem de avantajoase atât din punct de vedere al caracteristicilor, cât și din punct de vedere al costurilor. Cele două tipuri principale de vată minerală, respectiv vată minerală de sticlă și vată minerală bazaltică, sunt folosite de ani bun pentru izolarea termică și fonică a locuințelor. Formulele lor țin pasul cu noile tehnici de costrucție și se  îmbunătățesc constant pentru a face față cât mai bine exigențelor de confort ale vieții noastre actuale.

Cele doua tipuri de  variante de vată minerală au destinații specifice și sunt  preferate datorita unui raport calitate/preț foarte bun. Atât în varianta sul, cât și placă, pot fi folosite pentru izolarea  întregii locuințe, de la pereți și fatade, până la subsoluri, acoperișuri și podele.

Care sunt principalele avantaje oferite de izolațiile cu vată minerală?

Avantajele oferite de vata minerală sunt considerabile. Printre cele mai importante aspecte menționăm:

  • oferă o bună izolație termică și fonică;
  • sunt ignifuge, ceea ce înseamnă că nu întrețin focul în caz de izbucnire a unui incendiu;
  • au o conductivitate termică foarte bună;
  • oferă eficiență la un preț foarte bun;
  • în varianta fără aditivi sau formaldehide reprezintă o metodă de izolație ecologică, ce nu afectează sănătatea oamenilor sau a altor forme de viață;
  • este permeabilă la vaporii de apă, ceea ce înseamnă că lasă peretele să respire și impiedică formarea condensul și a  mucegaiului;
  • cu un proiect bun vă puteți bucura de maximum de confort în orice anotimp, fără costuri de întreținere prea mari.

Alegera variantei de izolații cu vată minerală, este o bună soluție pentru izolarea constucțiilor civile și industriale. Ea oferă atât o bună izolație temică, cât și una fonică, într-un raport calitate-preț foarte avantajos.

Pentru a vă bucura de cea mai bună soluție va trebui să alegeți întotdeauna  un proiect realizat de oameni cu experiență și să țineți seama de specificațiile tehnice ale produselor. Și trebuie să urmăriți să folosiți varianta potrivită pentru fiecare tip de zonă. Astfel la termoizolarea fațadei sau a pardoselii se folosește vată minerală bazaltică, în vreme ce pentru pereții interiori sau pentru compartimentare este recomandat să folosiți vată minerală de sticlă. Pentru acoperișuri poate fi folosit cu acceași eficiență oricare dintre cele două tipuri de vată minerală, fie ea vată minerală de sticlă, fie vată minerală bazaltică.

Pentru a realiza o lucrare reușită este bine să apelați la o echipă specializată, care să se ocupe cu profesionalism atât de întocmirea proiectului, cât și de punerea în operă a acestuia. Aveți mereu gijă la calitatea și adecvarea produselor folosite și la modul de execuție al lucrării. Deoarece caldura are tendinta de a migra spre zonele reci, respectiv spre tavan și pereti, izolația casei se va face diferit. Astfel vor fi folosite materiale izolante mai puternice, cu rezistență la transfer termic mai mare la nivelul acoperișului și tavanului și cu o rezistență mai mică la nivelul podelei. Aceste materiale trebuie să împiedice, de asemenea, infiltrarea apei sau formarea condensului și implicit formarea igrasiei sau mucegaiului.

Pentru a garanta calitatea lucrării de izolare folosiți nu doar vată minerală de grosimea și coeficienții potriviți,  cât și accesorii, precum dibluri, plasă de armare, masa de soclu, profile de soclu, profile de contact cu tâmplăria, profile cu picurator etc. cât mai bune.

Nu uitați că, oricât de performantă ar fi izolația cu vată minerală, pentru a reduce transferul termic la fel de important este și ca tâmplăria, restul amenajărilor și îmbinările să fie de calitate. De asemenea, termoizolația trebuie să fie protejată cu materiale de calitate prin aplicarea unei tencuieli decorative cât mai bune sau prin montarea termoizolației de la interior pe o structură stabilă.

Izolarea casei este o condiție obligatorie pentru a îmbunătăți considerabil atât confortul locuinței, cât și pentru a reduce riscul de infiltrații, mucegai, condes etc.. Atât hidroizolația, cât și termoizolația pot contribui substanțial atât la siguranța, cât și la estetica și durabilitatea construcției. Și tot ansamblul va conduce la reducerea cheluielilor generale legate de înteținerea și administrarea proprietății. Dacă izolația este bine realizată aceste costuri pot fi reduse până la 50%.

MTM Izolatii & Constructii S.R.L. este firma care se află în spatele magazinul online E-izolatii.ro. Obiectul sau principal de activitate este importul și distribuția de materiale moderne pentru izolatii în domeniul instalațiilor de climatizare, ventilație și încalzire, cât și de diverse materiale de izolații pentru construcții destinate clădirilor comerciale, rezidențiale, industriale, hoteliere și pentru instalații tehnologice.

Cu o vechime de aproape 15 ani, compania a fost furnizorul principal de soluții de izolații pentru proiecte importante, precum, Stadionul National, Sky Tower, Hidrocentrale, Cora Romania, Carrefour Romania, Biblioteca Natională.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: